Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 5 ανερχόμενα «κανόνια»!

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 5 πρώτους σκόρερ της φάσης των προκριματικών του Euro U-21, η οποία ολοκληρώθηκε χτες. Γνωρίστε τους μεγάλους επιθετικούς του μέλλοντος.

Αν και οι περισσότεροι εξ αυτών...
...δεν ανήκουν στις λεγόμενες μεγάλες Εθνικές ομάδες, κατάφεραν να βάλουν ουκ ολίγες φορές την μπάλα στο… πλεκτό και αυτό και μόνο τους δίνει ιδιαίτερη σημασία. Ας δούμε λοιπόν το Top-5 των σκόρερ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού των Ελπίδων.

7 γκολ
Τόμας Πέκχαρτ (Τσεχία)

Ο 21χρονος επιθετικός της Γιάμπλονετς, έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Τσεχίας και μάλιστα με την ομάδα κάτω των 21 έχει πετύχει 12 γκολ σε 15 αγώνες! Σε ηλικία 17 ετών είχε πάει στην Τότεναμ, ενώ πλέον από τον Γενάρη του 2010 αγωνίζεται ως βασικός στη Γιάμπλοντες, με την οποία μετρά 7 γκολ σε 18 συμμετοχές. Θεωρείται θέμα χρόνου η κλήση του στην αντρική ομάδα της Τσεχίας.

Έντγκαρ Γκαουράτς (Λετονία)

Αν και μόλις 22 ετών, ο Γκουράτς έχει προλάβει να αλλάξει 6 ομάδες! Το 2007 τον είχε αποκτήσει η Άσκολι, ενώ στις αρχές του χρόνου είχε πάει στη Ρουμανία για χάρη της Ραπίντ. Από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Σερίφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας.  Με την ομάδα της Λετονίας κάτω των 21 έχει βάλει 10 γκολ σε 12 αγώνες και σύντομα θα παίξει και στην ανδρική ομάδα.

6 γκολ
Άντε Νουχίου (Αυστρία)

Ο 21χρονος Αυστριακός αγωνίζεται στη Ριντ της πατρίδας του έχοντας βάλει 4 γκολ σε 11 αγώνες, ενώ με το εθνόσημο μετρά 6 γκολ σε 9 αναμετρήσεις της Ελπίδων. Ο Νουχίου που κατάγεται από το Κόσοβο προτίμησε να παίξει με την Αυστρία παρά με την ομάδα της Αλβανίας και αν συνεχίσει έτσι θα κληθεί και στη μεγάλη ομάδα.

Χένρι Μιταριάν (Αρμενία)

Το παιδί-θαύμα του ποδοσφαίρου της Αρμενίας. Αγωνίζεται στην ομάδα της Σαχτάρ του Ντόνετσκ καθώς μεταγράφηκε εκεί από τη Μέταλουργκ με την οποία μετρούσε 37 αγώνες. Ο 21χρονος Αρμένιος που παίζει ως «10άρι» βοήθησε την ομάδα των Ελπίδων της χώρας του, αλλά ταυτόχρονα είναι ήδη βασικός και αναντικατάστατος με την αντρική ομάδα, με την οποία έχει ήδη 17 συμμετοχές και 2 γκολ!

Γιακούμπ Σιλβέστρ (Σλοβακία)
Ο 21χρονος επιθετικός της Σλοβακίας παίζει στην Κροατία και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και στα προκριματικά του Euro U-21 πέτυχε 6 γκολ σε κάτι παραπάνω από 600 αγωνιστικά λεπτά. Θεωρείται ταλέντο στη χώρα του, και αν και υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι επιθετικοί τον θεωρούν εξελίξιμο.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: