Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Μόνο δανεικά θα φύγουν για την Ελλάδα τα γλυπτά λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ. Στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Ο Μαγκρέγκορ αναφέρεται......και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, επισημαίνοντας ότι «τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητές όλης της ανθρώπινης ιστορίας, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα».

Σημειώνει, επίσης, ότι, αν και το Βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα δανειστεί. 


frappedoupoli.blogspot.com

1 σχόλιο:

Εαρινή Συμφωνία είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς εν προκειμένω;
Ο ΜακΓκρέγκορ κρύβει εντέχνως ότι δεν έδινε- δάνειζε όοοοολα τα κλεμμένα. Ο λόγος γίνεται για... τριάμιση μετόπες. Και αφού θα είχαμε εμείς παραδεχτεί ότι όοοολα τα κλεμμένα είναι δικά τους. Και μετά, πιθανώς, θα ζητούσαν πολλά περισσότερα από τα δικά μας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012). Θα ήταν μεγάλη η επιτυχία τους. Και εμάς θα είχαν ταπώσει ως προς τις διεκδικήσεις και θα έκαναν θραύση στο Βρετανικό Μουσείο με την έκθεση.
Λες και τα γλυπτά του Φειδία είναι λαχανάκια Βρυξελλών και τα στέλνουμε από εδώ και από εκεί- να πάρουν και τον αέρα τους...