Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

2 AIRBUS ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Πρωτοβουλία πολιτιστικού χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, αλλά και τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού αναλαμβάνει η αεροπορική εταιρία Aegean, η οποία παρουσίασε δύο νέα Αirbus Α320 με την εικόνα της Κόρης από το Μουσείο της Ακρόπολης.Παράλληλα είναι γραμμένη η προτροπή "Discover the New Acropolis Museum" καθώς και το site του Μουσείου http://www.theacropolismuseum.gr./

Η προβολή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και της χώρας μας δεν περιορίζεται σε αυτά τα 2 αεροπλάνα, καθώς και στα 22 ολοκαίνουργια Airbus της AEGEAN, από τις αρχές του 2010 θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια όλων των πτήσεων εξωτερικού ειδικό βίντεο το οποίο θα παραχωρηθεί από το Μουσείο με στόχο να παρουσιάζει στους ταξιδιώτες το πιο καινούργιο στολίδι της Ελλάδας και της Αθήνας, να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους και φυσικά την επίσκεψή τους.

Τα ονόματα "Κλεισθένης" και "Φειδίας" που δόθηκαν στα αεροσκάφη τα πρότεινε...
...ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος ανέφερε: "Ο Κλεισθένης είναι ο άνθρωπος ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία θέλησε να αναδιοργανώσει την πολιτική ζωή της Αθήνας προσφέροντας αυτό που το ξέρουμε και το απαιτούμε σήμερα, την ισονομία, την δημοκρατία δηλαδή, γιατί λίγο αργότερα ονομάστηκε δημοκρατία. Η νέα αντίληψη για τον άνθρωπο, για το δικαίωμα του ανθρώπου, για την ελευθερία του ανθρώπου, για την δυνατότητα να σχεδιάζει ο ίδιος την ζωή του, είναι αυτά που από πολιτικά μηνύματα έγιναν τέχνη από το δεύτερο όνομα, τον Φειδία. Αυτός κατάφερε να κάνει όλη αυτή την ιδεολογία της κλασσικής Αθήνας να την κάνει εικόνα".

Ο Πρόεδρος της Αegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, στην ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες χρειάζονται νέες πρωτοβουλίες και κυρίως συλλογικότητα στην προώθηση της Ελλάδας... Eίναι ανάγκη να παντρέψουμε την συνεισφορά της αρχαίας Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό με ένα δημιούργημα της σύγχρονης Ελλάδας που οφείλουμε να προτείνουμε στην διεθνή κοινότητα. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι το βλέμμα μας στον κόσμο. Τόσο για το ιστορικό όσο και για το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτή την εικόνα της χώρας μας αξίζει να την προβάλλουμε όχι μόνο για να προσελκύσουμε τους επισκέπτες αλλά για να αισθανθούμε ξανά υπερήφανοι και οι ίδιοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: