Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ!!!


Δώδεκα ώρες πριν από μας αλλά και δέκα ώρες μετά από μας θα υποδεχθεί ο πλανήτης τη νέα χρονιά.


Νησί των Χριστουγέννων

Υποδέχεται πρώτο τη νέα χρονιά

Δώδεκα ώρες πριν από μας, το Κιριτιμάτι (το νησί των Χριστουγέννων) είναι το πρώτο κατοικημένο μέρος της Γης που θα κάνει Πρωτοχρονιά.
Το Κιριτιμάτι είναι μια μικρή ημιαυτόνομη κτήση της Αγγλίας με έκταση 135 km² και πληθυσμό 1.402 κατοίκων. Η Νήσος των Χριστουγέννων είναι ουσιαστικά μια ατόλλη στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα βόρεια Νησιά Γραμμής Ισημερινού. Το Κιριτιμάτι ανακαλύφθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1777 από τον Καπετάνιο Τζέιμς Κουκ. Κιριτιμάτι είναι ο Γκιλμπερτιανός συλλαβισμός για τα Χριστούγεννα (στα Γκιλμπερτιανά, τη μοναδική γλώσσα που ομιλείται στο νησί, ο συνδυασμός «τι» προφέρεται ως «ς», έτσι το Κιριτιμάτι προφέρεται κη-ρης-μας).
Η Νέα χρονιά κάνει «ποδαρικό» στο Νησί των Χριστουγέννων την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου).

Στη συνέχεια, τη νέα χρονιά γιορτάζουν, στις 2.00 (ώρα Κύπρου), οι Νεοζηλανδοί, στις 4.00 το απόγευμα στη Μελβούρνη και στις 6.00 το απόγευμα (ώρα Κύπρου) στο Σίδνεϊ, οι Αυστραλοί.
Στις 6.00 το απόγευμα (ώρα Κύπρου), μαζί με τους Αυστραλούς θα υποδεχτούν τη νέα χρονιά στη Μαλαισία, την Κίνα, το Χογκ-Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ενώ στην Ταϊλάνδη θα κάνουν Πρωτοχρονιά πέντε ώρες πριν από εμάς.
Στις δέκα το βράδυ θα γιορτάσουν την πρώτη μέρα του νέου χρόνου στη Σενεγάλη, το Κατάρ και τα Αραβικά Εμιράτα, ενώ μια ώρα πριν από μας η καινούργια χρονιά θα ανατείλει στην Τανζανία.
Μετά την Τανζανία έχουμε εμείς σειρά για να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά μαζί με τη Νότιο Αφρική, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Συρία την Ιορδανία και το Λίβανο.
Μια ώρα μετά από μας γιορτάζουν το Παρίσι, το Βέλγιο, η Κροατία, η Γερμανία και η Αλγερία, ενώ δύο ώρες μετά από εμάς γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο, την Ιρλανδία και τη Σενεγάλη.
Η Βενεζουέλα θα γιορτάσει Πρωτοχρονιά στις 6.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) της Παρασκεύης, στις 7.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) της Παρασκεύης ο Καναδάς, η Βοστόνη και η Ουάσιγκτον για να φτάσουμε στις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Το τελευταίο σημείο που γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά 12 ώρες μετά από εμάς είναι το Νησί του Πάσχα που οι σημερινοί κάτοικοί του το ονομάζουν Ράπα Νούι. Είναι νησί της Πολυνησίας που βρίσκεται στον Ειρηνικό και είναι επαρχία της Χιλής. Έχει έκταση 163 km2 και πληθυσμό περίπου 2.270 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3.800 χιλιομέτρων από τις ακτές της Χιλής.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: