Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ


Στο Όσλο έφτασε ο αμερικανός πρόεδρος για να παραλάβει το μεσημέρι της Πέμπτης, το Νόμπελ Ειρήνης.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στην νορβηγική πρωτεύουσα καθώς ήδη πραγματοποιείται αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από το κτίριο όπου θα γίνει η τελετή απονομής, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ομπάμα για την αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τον Θίοντορ Ρούσβελτ και τον Γούντρο Γουίλσον, που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Τζίμι Κάρτερ τιμήθηκε με το βραβείο δύο δεκαετίες μετά την περίοδο προεδρίας του.

Ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του με την οποία θα αποδεχθεί το Νόμπελ, θα αναφερθεί στη λεγόμενη "αντινομία" να τιμάται με το βραβείο ενώ ενισχύει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν .

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης δεν έχει να κάνει με λόγους που αφορούν τον ίδιο αλλά με την ανάγκη του κόσμου να δει μια εποικοδομητική αμερικανική ηγεσία.

Το σχόλιο των ''κοάλα'' είναι πως...

πάει χάλασαν και τα νόμπελ!!!!!!!!!!

πριν απο λίγες ημέρες είχαμε αναρτήσει την είδηση οτι ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε κι άλλες 6.000 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ....

Τώρα με ανακοίνωσή του λέει οτι θα επιστρέψουν όλοι οι στρατιώτες μέχρι την 31η Αυγούστου του 2010 και ότι θα υπάρξει "πλήρης" αποχώρηση στα τέλη του 2011. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ υποτίθεται ότι θα μειωθούν στους 50.000 άνδρες ως τα τέλη Αυγούστου, από περίπου 115.000 σήμερα. Παράλληλα, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην αποχώρηση δυνάμεων από το Ιράκ και την αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: