Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

NEKΡΟΙ ΟΙ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΚΟΙ

Πραγματικά τραγικό το γεγονός,τα συλληπητήριά μας στις οικογένειες τους...
Συνολικά εννέα ναυτικοί , μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, βρήκαν το θάνατο ενώ πέντε τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε ανήμερα τα Χριστούγεννα στο πλοίο Aegean Wind, όπως μετέδωσαν το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο AB της Βενεζουέλας, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο χθες Παρασκευή.
Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο 23 χρόνων, τον γ' μηχανικό 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο 55 χρόνων, ενώ αγνοούνται ακόμη άλλοι τέσσερις Φιλιππινέζοι ναυτικοί. Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο ,με 37,733 τόνους ,σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, των ΗΠΑ.
Το ABN μετέδωσε, επικαλούμενο το ναύαρχο Κάρλος Μάξιμο Ανιάσι, ότι οι εννιά ναυτικοί βρέθηκαν νεκροί κατά τις έρευνες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σκάφος στα ανοικτά της νήσου Λα Μπλανκίγια. Οι εννέα ναυτικοί είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι αγνοούνταν, μετέδωσε το ABεπικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο.
Η υπουργός Οικονομίας κ.Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
Σε δηλώσεις της, η κ. Κατσέλη, , υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ικανοποιημένος από τις ενέργειες του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης .
Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπήρξε κίνδυνος για άλλα πλοία, όπως ανακοίνωσε η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, διαχειρίστρια του πλοίου. Το «AegeaWind», που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία.
απο το www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: