Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΗΠΑ: κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος νεαρών κρατουμένων


Περίπου ένας στους οκτώ νέους που βρίσκονται στη φυλακή στις ΗΠΑ --ανάμεσά τους και έφηβοι 12 ετών-- καταγγέλλει ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από κρατούμενο ή σωφρονιστικό υπάλληλο, σύμφωνα με έρευνα για το θέμα που πραγματοποίησε για πρώτη φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο 80% των κρουσμάτων κακοποίησης ενέχεται κάποιο μέλος του σωφρονιστικού προσωπικού, και μάλιστα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα ("National Survey of Youth in Custody").

Σε πάνω από το 30% των περιπτώσεων κακοποίησης νεαρού κρατούμενου από σωφρονιστικό υπάλληλο, χρησιμοποιήθηκε βία ή υπήρξε απειλή για χρήση βίας, αποκάλυψε η έρευνα.

Τα αγόρια, που πλειοψηφούν μεταξύ των κρατουμένων νεαρής ηλικίας στις ΗΠΑ, εμφανίζεται πιθανότερο να καταγγείλουν μια ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή με κάποιον ή κάποια σωφρονιστικό υπάλληλο από ό,τι τα κορίτσια.

Το 10,8 των αγοριών έχει προβεί σε τέτοιες καταγγελίες, ενώ μεταξύ των κοριτσιών το αντίστοιχο ποσοστό είναι χαμηλότερο από 5%. Ωστόσο, εάν πρόκειται για ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλο ή κάποια άλλη κρατούμενη, τα ποσοστά αντιστρέφονται, με το 9% των κοριτσιών και το 2% των αγοριών να προβαίνουν σε τέτοιες καταγγελίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξήχθη από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Απρίλιο του 2009, υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις σχεδόν 9.200 νεαροί κρατούμενοι σε 195 μεγάλες πολιτειακές ή ιδιωτικές φυλακές στις ΗΠΑ.

Ο νεαρότερος κρατούμενος ήταν 12 ετών, ο μεγαλύτερος 24, και μόλις το 1/3 ήταν άνω των 18, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στατιστικολόγος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Περίπου 26.550 νέοι είναι φυλακισμένοι σε πολιτειακές και ιδιωτικές φυλακές ανέφερε η έκθεση.
www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: