Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΜΠΑΜΑ


Στόχος ρατσιστικών σχολίων από πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών είχε γίνει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την προεκλογική εκστρατεία, όπως αποκαλύπτει νέο βιβλίο για το παρασκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας.
Στο βιβλίο, με τίτλο "Game Ghange", ο Μπιλ Κλίντον και ο πρόεδρο της Γερουσίας φέρονται να έχουν κάνει ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.
Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, αναφέρει το βιβλίο, στην προσπάθειά του εξασφαλίσει την υποστήριξη του βετεράνου γερουσιαστή, Έντουαρντ Κένεντι, στην υποψηφιότητα της συζύγου του, Χίλαρι, σχολίασε ότι "ο Ομπάμα θα μας σέρβιρε καφέ πριν από λίγα χρόνια".
Σάλο έχει ξεσηκώσει και η δήλωση του νυν ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ.
Δεξί χέρι" σήμερα του Μπαράκ Ομπάμα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας, πριν από έναν χρόνο έλεγε ότι "η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί έναν μαύρο προεδρικό υποψήφιο, κυρίως έναν σαν τον Μπαράκ Ομπάμα, που είναι ανοιχτόχρωμος Αφροαμερικανός και δεν έχει προφορά νέγρου, εκτός όταν το θέλει ο ίδιος".
Αμέσως μετά την προδημοσίευση των επίμαχων αποσπασμάτων του βιβλίου, ο Ριντ έσπευσε να ζητήσει "συγγνώμη" από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι το θέμα είναι λήξαν.
Εκμεταλλευόμενοι την περίσταση, οι Ρεπουμπλικανοί αξίωσαν την παραίτηση του Ριντ, τονίζοντας ότι εάν τα είχε πει αυτά ένας Ρεπουμπλικανός, οι Δημοκρατικοί θα ζητούσαν να πέσουν κεφάλια.
www.megatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: