Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΦΟΝΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!!


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το πρωτοφανές κύμα ψύχους που πλήττει μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής, ενώ η κεντρική Αυστραλία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και επτά άνθρωποι αγνοούνται. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές...έπεσαν έως και τους -10° Κελσίου. Στο Μεξικό, ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδομπα Βιγιαλόμπος επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι εννέα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο λόγω του ψύχους, και σημείωσε πως οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στις βόρειες περιοχές του Μεξικού -- οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές έπεσαν έως και τους -10° Κελσίου.
Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε σχεδόν όλες τις περιοχές του Μεξικού που βρίσκονται σε υψόμετρο--ακόμα και στην πρωτεύουσα Σιουδάδ δε Μέχικο (2.000 μ.) υπάρχει ακόμα χιόνι σε αρκετούς δρόμους.
Στην κεντρική Αυστραλία, επτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες, που είχαν επίσης ως αποτέλεσμα ξενοδοχεία να αποκλειστούν, να κλείσουν δρόμοι και να διακοπεί και η λειτουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής.
Δυο κάτοικοι της περιοχής παρασύρθηκαν από τα νερά ενώ κολυμπούσαν σε φουσκωμένο ποτάμι, ενώ πενταμελής οικογένεια παρασύρθηκε ενώ επιχειρούσε να περάσει με αυτοκίνητο τα νερά χειμάρρου.
Το οδικό δίκτυο είναι αδιαπέραστο ενώ η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την πόλη Ντάργουιν στη βόρεια Αυστραλία με την Αδελαΐδα στο νότο έχει διακοπεί μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις. Ο συνήθως στεγνός ποταμός Τοντ ρέει κανονικά για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο, ενώ στην τουριστική περιοχή έβρεξε περισσότερο την περασμένη εβδομάδα από ό,τι όλο το 2009.
Χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν κρατήσεις λόγω της διακοπής λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής.
www.kalimera.gr