Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!



Στα λευκά "ντύθηκαν" χθες πολλές περιοχές της Ελλάδας και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν απαραίτητη.

Δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια της χώρας και ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού και σήμερα.

Στην Αθήνα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνισε σε Πάρνηθα και Πεντέλη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Με προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στα βόρεια προάστια καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και στην λεωφόρο Τατοΐου, από τα βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).
Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας..
Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.
Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, όπου σημειώνεται χιονόπτωση.
Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: