Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ!!




Δέσποινα Βανδή
Με το... φιδίσιο κορμί της σαγηνεύει στη σκηνή. Η διάσημη τραγουδίστρια εμπιστεύεται εδώ και χρόνια το διαιτολόγο της και δεν στερείται τίποτα στη διατροφή της. Το μυστικό της; Έχει κρεμάσει το τηγάνι και όλα τα φαγητά της τα φτιάχνει στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.
Η δίαιτα της:
Πρωινό: Ένα μπολ δημητριακά με γάλα χαμηλών λιπαρών και ένα φρούτο.
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ή ψάρι ψητό και ελάχιστες φορές κρέας με πράσινη σαλάτα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, όσο πιο ελαφρύ γίνεται.
Βραδινό: To ίδιο με το μεσημεριανό, αλλά σε μικρότερη ποσότητα.
Τα μυστικά της:
Αν πεινάσει ενδιάμεσα, θα φάει μία φέτα μαύρο ψωμί με γαλοπούλα βραστή ή τυρί με χαμηλά λιπαρά ή ένα μήλο ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.Έχει αντικαταστήσει το βούτυρο με το ελαιόλαδο, χρησιμοποιεί μπεσαμέλ λάιτ, όπως και τυρί, ενώ το λάδι το προσθέτει μόλις μαγειρευτεί το φαγητό.
Αντζελίνα Τζολί
Τι να πει κανείς για μία από τις ομορφότερες γυναίκες παγκοσμίως; Το μυστικό της δίαιτάς της είναι ότι τρώει πολλά μικρά γεύματα, ενεργοποιώντας έτσι συνεχώς το μεταβολισμό της, ενώ λατρεύει την υγιεινή διατροφή.
Η δίαιτα της:
Πρωινό: Μια μεγάλη φρουτοσαλάτα με φρέσκα βιολογικά φρούτα (κυρίως μάνγκο, ακτινίδιο, ανανά, πορτοκάλι κ.ά.).
Μεσημεριανό: Σολομός σχάρας (σ.σ.: πάντα σε όλες τις δίαιτες τα φαγητά είναι χωρίς αλάτι) με μπρόκολο ή άλλη πράσινη σαλάτα σε μεγάλη ποσότητα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο ή μια μικρή μερίδα σούσι.
Βραδινό: Κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα με λαχανικά στον ατμό.
Μαντόνα
Λατρεύει την υγιεινή διατροφή. Ένα από τα μυστικά της, όπως έχει πει η ίδια, είναι το «μαγικό» νερό της Καμπάλα. Εσείς, για να μην ψάχνετε το συγκεκριμένο, μπορείτε να πιείτε εμφιαλωμένο, που κάνει το ίδιο καλό.
Η δίαιτα της:
Πρωινό: Ένα φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα από ρύζι.
Μεσημεριανό: Ψάρι ή κοτόπουλο και 1 φλιτζάνι ντομάτα και αγγούρι ψιλοκομμένα ή λαχανικά στον ατμό ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
Σνακ (απογευματινό): Ένα φλιτζάνι μούρα ή άλλο φρούτο με προτίμηση τον ανανά, που είναι λιποδιαλυτικός.
Βραδινό: Ένα φλιτζάνι οργανική πάστα (μακαρόνια), όχι τσιγαρισμένα, αλλά νερόβραστα, με 1 φλιτζάνι σπανάκι στον ατμό.
Φέργκι:
Πρωινό: η Φέργκι ξεκινά την ημέρα της με έξι ασπράδια αυγού, ψημένα σε μορφή ομελέτας με λαχανικά και ένα κουταλάκι της αγαπημένης της σάλτσας. Εναλλακτικά μπορείς να καταναλώσεις 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, αλειμμένες με ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο.
Δεκατιανό σνακ: 2 κράκερ ή μια φέτα πολύσπορου ψωμιού με ένα κουταλάκι τυρί λάιτ ή κότατζ. Εναλλακτικά μπορείς να φας μια μπάρα δημητριακών.
Απογευματινό σνακ: ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και ένα κουταλάκι ταχίνι. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια χούφτα οργανικά κεράσια ή λίγο τυρί κότατζ.
Μεσημεριανό: αποτελεί το αγαπημένο γεύμα της Φέργκι: μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, με κομματάκια κοτόπουλου (στήθος, περίπου στα 150 γραμμάρια) φρούτα όπως το γκρέιπ φρουτ ή το αβοκάντο και μια σος χωρίς λιπαρά. Όλα τα παραπάνω μπορούν να τυλιχτούν σε μια πίτα τορτίγιας.
Βραδινό σνακ: η διατροφολόγος της Φέργκι, Carrie Wiatt, ετοιμάζει λίγο πριν το βραδινό γεύμα ένα ιδιαίτερο σνακ για την Φέργκι. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη σούπα με οργανικά λαχανικά αλλά χωρίς κρεμώδη υφή. Η σούπα μετρημένη σε θερμίδες ανά φλιτζάνι, φτάνει τις 50 και έτσι η Φέργκι παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται λίγο πριν τις ζωντανές εμφανίσεις της. Βράσε κι εσύ τα αγαπημένα σου λαχανικά (πρόσεξε μην τα παραβράσεις) και δημιούργησε την δική σου σούπα. Εναλλακτικά μπορείς να καταναλώσεις 2 με 3 μικρά καροτάκια σε ντιπ πουρέ λαχανικών ή μια χούφτα αμύγδαλα ανάλατα.
Βραδινό: η Φέργκι προτιμά το σολομό που είναι πλούσιος σε Ω- 3 λιπαρά και τον συνοδεύει με ένα φλυτζανάκι κους - κους ολικής άλεσης. Εναλλακτικά, προτιμά ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπαλσάμικο με λίγη σος μουστάρδας (μουστάρδα και γιαούρτι) και λίγο σπανάκι.

1 σχόλιο:

jenn είπε...

Makari na mporousame na exoume ta somata tous xoris plastikes...!Ego pantos kano gimnastiki kai apofeugo ta poli paxintika kai mia xara ta pao!!Akoma exo stamatisei ta anapsiktika kai anti gia auta pino prasino lipton tsai pou exei poli oraia geusi:)