Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι όμορφες γυναίκες κάνουν τους άνδρες πιο ριψοκίνδυνους


Οι Αυστραλοί ψυχολόγοι μελέτησαν τη συμπεριφορά ομάδας νεαρών σκεϊτάδων οι οποίοι εξασκούνταν σ' ένα πάρκο και διαπίστωσαν ότι οι νεαροί συμπεριφέρονταν διαφορετικά όταν συνειδητοποιούσαν ότι τους παρατηρούσε ένας άνδρας και όταν τους παρατηρούσε μια γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, όταν ήταν παρούσα μια γοητευτική κοπέλα, οι νεαροί έκαναν τις πιο δύσκολες φιγούρες και τα πιο επικίνδυνα ακροβατικά.
Παίρνοντας δείγμα...
... σάλιου από τους νεαρούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν μια σαφή αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στο σώμα των νεαρών στην περίπτωση που ο παρατηρητής ήταν μια όμορφη κοπέλα, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε όταν ο παρατηρητής ήταν άνδρας. Η απότομη άνοδος της τεστοστερόνης, της ορμόνης που θεωρείται δείκτης του ερωτικού πόθου, είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό που ωθεί τους άνδρες να εκτελούν παρακινδυνευμένες ενέργειες.
«Ανέκαθεν στην Ιστορία το αρσενικό όφειλε να ανταγωνίζεται τα άλλα αρσενικά για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα γόνιμο θηλυκό. Και νικητές σε αυτή τη μάχη αναδεικνύονταν όσοι κατάφερναν να μεταβιβάσουν τα γονίδιά τους στις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτού του ανταγωνισμού κάποιες παράτολμες ή ριψοκίνδυνες συμπεριφορές θα πρέπει να ευνοήθηκαν από την εξέλιξη επειδή πρόσφεραν εμφανή πλεονεκτήματα σε αυτούς που τις υιοθετούσαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: