Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η ΡΟΥΜΠΙΝΑ ΑΛΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ - Τα Οσκαρ δεν της χάρισαν σπίτι

Η μικρή του «Slumdog Μillionaire» μετά τις ημέρες δόξας ζει ακόμη στην παραγκούπολη της Βομβάης καθώς το σπίτι που της έταξαν έπεσε θύμα...καβγά

Φτώχεια και εξαθλίωση. Τα ημίγυμνα παιδάκια που τρέχουν ξυπόλητα από δω κι από κει, οι σωροί με τα σκουπίδια και οι κατσίκες που μασουλάνε αμέριμνες κάτι που μοιάζει με χορτάρι, είναι ένα σκηνικό...
...που απέχει εκατοντάδες μίλια από τη στολισμένη Ακαδημία Κινηματογράφου σε στιγμές Οσκαρ. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει η πρωταγωνίστρια του πολυβραβευμένου πέρυσι- και θριαμβευτή στα Οσκαρ- «Slumdog Μillionaire», η δεκάχρονη Ρουμπίνα Αλι.

Εναν χρόνο μετά τον θρίαμβο της ταινίας και αφού άκουσε (και ακούσαμε) δεκάδες υποσχέσεις ότι η βραβεβευμένη με Οσκαρ Ρουμπίνα θα αποκτήσει ένα κανονικό σπίτι, χάρη στις... αψιμαχίες μεταξύ του πατέρα της και του Σκωτσέζου σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ χάθηκε κάθε ελπίδα να έχει η μικρή τρεχούμενο νερό στο σπίτι της.

Ο λογαριασμός που άνοιξε ο σκηνοθέτης για να βοηθήσει τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές του «Slumdog» (ο άλλος είναι ο Ισμαήλ Αζαρουντίν) προσέφερε στη μικρή 2,5 εκατ. ρουπίες- κάπου 40.000 ευρώ- για να αγοράσει η οικογένεια ένα κανονικό σπίτι. Ομως ο πατέρας της, ξυλοκόπος στο επάγγελμα, λέει ότι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για ένα σπίτι της προκοπής, γι΄ αυτό και ζήτησε 3,5 εκατ. ρουπίες.

Το κοριτσάκι όμως διατηρεί τη χαρά του. «Έχω ζήσει εδώ πολύ καιρό. Το να ζήσω λίγο ακόμα δεν με πειράζει». Ενα είναι το όνειρό της. Απλό. «Το μόνο που θέλω είναι να γίνω σταρ». Ο Ντάνι Μπόιλ ήξερε ότι αν έβαζε στην ταινία του παιδιά από τις παραγκουπόλεις της Βομβάης, θα επηρέαζε σοβαρά τη ζωή τους. Ηταν ένας από τους φόβους του. Ωστόσο όλα μπορούν να κανονιστούν, αν η αποζημίωση υπερβαίνει τις πιθανές βλάβες. Πόσα χρήματα; Μόνο τόσα; Η αίσθηση δικαίου γέρνει πάντα υπέρ των αδυνάμων και φτωχών. Μέχρι να βγει στη φόρα το «λαβράκι»: Ο βρετανικός Τύπος (μια από εκείνες τις φυλλάδες) έγραψε ότι ο πατέρας της ήταν έτοιμος να την πουλήσει αντί 20.000 λιρών σε έναν πλούσιο Αραβα- ισχυρισμός που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε παρά τις έρευνες που έκανε η αστυνομία.

Η ζωή της Ρουμπίνα είναι «κανονική» όπως ήταν πάντα. «Η Αντζελίνα και ο Μπραντ ήταν καλοί, αλλά έχω να τους δω από τότε», λέει. Στο σπίτι της παίζει με ηλεκτρονικά παιχνίδια στα κινητά, βλέπει ταινίες του Μπόλιγουντ και φτιάχνει τσάι για τον πατέρα της.

Στο μεταξύ η τύχη της δουλεύει: Τις επόμενες μέρες ο πατέρας της θα εισπράξει τα δικαιώματα από την αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, κάπου 37.000 ευρώ, ενώ στο ταμείο της οικογένειας αναπαύονται 1,5 εκατ. ρουπίες (από εμφανίσεις της μικρής σε διαφημίσεις) συν το ποσό των 6.500 ρουπιών μηνιαίως από τον λογαριασμό του Ντάνι Μπόιλ. Κανείς δεν ξέρει αν η Ρουμπίνα θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει σταρ, σίγουρα όμως έκανε πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων Ινδών στις παραγκουπόλεις που τόσα χρήματα αποκλείεται να δουν ακόμη και σε δύο ζωές...

Aπόσπασμα άρθρου απο tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: