Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο Αστερίξ ξεναγεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο


«Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπο ρωμαική κατοχή… Όλη; Όχι. Ένα χωριό ανυπότακτων Γαλατών αντιστέκεται ακόμη…».
Έτσι ξεκινά κάθε ιστορία του «Αστερίξ» εδώ και 50 χρόνια, από τις 29 Οκτωβρίου του 1959. Ήταν τότε που για πρώτη φορά οι χάρτινοι ήρωες του γαλατικού χωριού βγήκαν στον κόσμο μέσα από τις σελίδες του γαλλικού περιοδικού «Pilote», χάρη στα κείμενα του Rene Goscinny και τον χρωστήρα του Albert Uderzo.
Σε λιγότερο από μισό αιώνα, οι περιπέτειες του Γαλάτη ήρωα έκαναν τον γύρο του κόσμου κυκλοφορώντας σε 34 άλμπουμ, που μεταφράστηκαν σε 107 γλώσσες και διαλέκτους (ακόμα και αρχαία ελληνικά, αλλα και στην κρητική και την ποντιακή διάλεκτο) σε 325 αντίτυπα.
Τα 50 χρόνια «ζωής» του Γαλάτη ήρωα κόμικς έγιναν η αφορμή για τη μεγάλη πρωτότυπη έκθεση, που διοργανώνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Διοργανωτές της έκθεσης είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, αλλά και η εταιρεία «Μαμούθ Κόμικς» (εκδότρια εταιρεία των εντύπων του Αστερίξ στην Ελλάδα).
ΙΝFΟ
«50 χρόνια Αστερίξ.
Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης» από 1 Μαρτίου έως 31 Μαΐου (Μανόλη Ανδρόνικου 6, τηλ. 2310-
831.037).

Δεν υπάρχουν σχόλια: