Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τουρκάλα ποπ σταρ καταδικάστηκε να γράψει τον εθνικό ύμνο


Τον μακροσκελή εθνικό ύμνο της χώρας της και ανάλυσή του, έκτασης πέντε σελίδων, καταδικάστηκε να γράψει τιμωρία η Τουρκάλα ποπ σταρ Ντεμέτ Ακαλίν.
Δικαστήριο έκρινε ότι διέπραξε εθνικό ατόπημα όταν σε μια συναυλία της στην Αλικαρνασσό το 2008, απευθυνόμενη στο κοινό της φέρεται να είπε:«Τι έγινε; Από πού ήλθατε εσείς, απ' το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήλθατε από τα...
...βουνά; Δεν κατανοώ από πού είσαστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σα βλάκες».
Επτά επιχειρηματίες από το Ντιγιάρμπακιρ (όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι) αντέδρασαν στις δηλώσεις της τραγουδίστριας και της έκαναν μήνυση. Το δικαστήριο έκρινε ότι παραβίασε τη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημόσια προσβολή της διαφορετικότητας με βάση τον τόπο καταγωγής, την κοινωνική τάξη ή τη σεξουαλική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Ακαλίν δεν δυσαρεστήθηκε με την τιμωρία της καθώς, όπως είπε, είχε μάθει τον εθνικό ύμνο στο σχολείο. «Έχω πολλά να γράψω γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ.

2 σχόλια:

pink pleasure είπε...

xaxaxaxa...t akousame k afto!!!ki afth h ermh ti t anoigei to stomataki ths???toulaxiston htan efxaristhmenh me thn poinh ths...kati einai k afto
...:P

caramellitsa είπε...

de les pali kala pou thn evalan na to grapsei mono 1 fora?