Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

''ΜΕΙΔΙΑΜΑ'' : Η ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΜΙΝΤΙΑΚΙΑ ΣΤΑ MEDIAKANEA

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΒΗΣ & ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ
                                          ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ...
>>> Δίχως αμφιβολία η Τζούλια Αλεξανδράτου και το αισθησιακό DVD που πρωταγωνιστεί συνιστούν το κατ' εξοχίν θέμα συζήτησης σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εκπομπές , εφημερίδες και blogs το έχουν αναγάγει σε no 1 είδηση, αξιολογική ιεράρχηση που εν πολλοίς εδράζεται στο πρωτοφανές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ακόμα και για την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια της ροζ αυτής υπόθεσης.
>>>Καθότι τούτη η στήλη έχει εκπαιδεύσει τους - ήδη υποψιασμένους- αναγνώστες της θα ήταν ασυνεπές από μέρους μου να επιχειρήσουμε μια επιδερμική προσέγγιση του θέματος , αναλύοντας κάθε σκηνή της πορνοταινίας και προσπαθώντας...
...συγχρόνως να δώσουμε απάντηση στο μείζον (!) ερώτημα αν πρόκειται για ερασιτεχνική ή επαγγελματική λήψη και αν κατά συνέπεια αποτελεί προιόν ελεύθερης βούλησης της ίδιας της κυρίας Αλεξανδράτου ή συνιστά έκνομη πράξη.
  Αντίθετα, προσεγγίζοντας τα τεκταινόμενα στη showbiz και τα media κριτικά και επικριτικά - με βάση τις υποσχέσεις που έδωσα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της παρουσίας μου στο blog- θα εστιάσουμε σε δυο πρόσωπα τόσο γνωστά και αναγνωρίσιμα από το ευρύ κοινό, συνάμα όμως τόσο άγνωστα και δυσπρόσιτα, όπως αποδεικνύεται κατόπιν δεύτερης ανάγνωσης των σημείων και των γεγονότων. Ο λόγος συγκεκριμένα  για τον Σπύρο Ρέβη και τον Μένιο Φουρθιώτη, τους δυο ''μάνατζερς'' της Τζούλιας.
>>> Σπύρος Ρέβης : Καλλιτεχνικό όνομα του Σπύρου Ρεβύθη , αδερφού του Γιάννη Ρεβύθη , προέδρου των κτηματομεσιτών και γνωστού συνδικαλιστή. Ο κ. Ρέβης παρουσιάζεται ως πράκτορας μοντέλων ( μερικά από τα οποία συμμετέχουν και σε πρωινές εκπομπές) , στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα άλλο από έναν προαγωγό πολυτελείας. Έχει συλληφθεί 2 φορές από την αφάλεια Αττικής και το τμήμα ηθών για μαστροπεία και διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας, ωστόσο πάντα τη βγάζει καθαρή χάρη στις προμήθειες που '' γενναιόδωρα'' μοιράζει στους  αξιωματικούς και τους αρμόδιους διοικητικούς υπαλλήλους. Παρευρίσκεται συχνά σε μεσημεριανές εκπομπές τύπου λάιφστάιλ με την πρώτη του βεβαίως ιδιότητα, μη διστάζοντας όμως να δίνει από τον αέρα των εκπομπών αυτών το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να τον καλέσουν όσοι ενδιαφέρονται για το ''εμπόρευμα'' του. Το θράσος του είναι ασύλληπτο , αφού κατά το παρελθόν είχε εκβιάσει ζωντανά εν ώρα εκπομπής τον Στέφανο Χίο που απειλούσε να εκθέσει μέσα από το βήμα της εκπομπής TOP SECRET που παρουσίαζε στο ALTER πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούσαν τον ίδιο και το πραγματικό επάγγελμα που ασκεί. Φυσικά το περιστατικό αυτό δε συγκίνησε ούτε την αρμόδια τηλεοπτική αρχή - που την έχουμε συνηθίσει να εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ζητήματα ελάσσονος σημασίας-, ούτε κάποιον εισαγγελέα.
>>> Μένιος Φουρθιώτης : Δεξί χέρι του Σπύρου Ρέβη , υπεύθυνος για τις τελικές συμφωνίες και το κλείσιμο πολλών ροζ ραντεβού. Παρά το γεγονός ότι έχει εργαστεί για ελάχιστο χρονικό διάστημα ως ρεπόρτερ , και μάλιστα σε αστείες εκπομπές μηδαμινής δημοσιογραφικής αξίας, συνήθως συστήνεται ως δημοσιογράφος, προτάσσοντας την ιδιότητα του αυτή ως ένα επιπλέον μέσο επίδειξης δύναμης και εκβιασμού. Έχει υπάρξει διοργανωτής διαγωνισμών ομορφιάς β' διαλογής, ενώ πέρυσι για ένα διάστημα συμπαρουσίαζε στο EXTRA 3 τα τηλεπαιχνίδια '' ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ'' και ''ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ'', τα οποία βασίζονταν στις απαγορευμένες αλλά ευρέως διαδεδομένες γραμμές υψηλής χρέωσης (901) που εκμεταλλεύονται και εξαπατούν αφελείς τηλεθεατές.
>>> Με δεδομένο ότι στη ζωή ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διαλέγει  με βάση τα κίνητρα και τις παρορμήσεις του το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, η ενασχόληση των συγκεκριμένων κυρίων με την πορνεία θα μπορούσε να γίνεται ( σχεδόν ) νόμιμα , χωρίς να συνιστά παράνομη και αξιόποινη δραστηριότητα. Ακόμα όμως κι αν η νόμιμη όδος δεν αποτελούσε επιλογή τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μονοπωλούσαν ποτέ το ενδιαφέρον μιας μιντιακής στήλης, εάν φυσικά δεν το επιδίωκαν. Αν δεν χρησιμοποιούσαν τη showbiz ως προσωπείο για να καλύπτουν τις βρώμικες δουλειές που ασκούν και αν δεν παρουσιάζονταν ως ατζέντηδες γνωστών μοντέλων, παραπλανώντας και ξεσηκώνοντας νεαρά κορίτσια, φουσκώνοντας τους τα μυαλά για έναν πιο άνετο και ξεκούραστο τρόπο ζωής, ο οποίος όμως περνάει προηγουμένως μέσα από την έκδοσή τους (κυριολεκτικά) σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλους εκπροσώπους της δήθεν καλής κοινωνίας
>>> Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή  φέρουν και όσοι αρχισυντάκτες και παρουσιαστές ( Σκορδά , Λαμπίρη , Καραβάτου, Δριμούσης , Αναστασιάδης) δίνουν τηλεοπτικό χρόνο στον κύριο Ρέβη και την παρέα του, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο στη συνέχεια τους διαχειρίζονται ως καλεσμένους. Η προβολή τέτοιων προσώπων - ακόμα και αν συνοδεύεται με ειρωνικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς - συνιστά επιβράβευση της ανήθικης πορείας που τα άτομα αυτά έχουν επιλέξει να χαράξουν και συνεπώς είναι αντίθετη στα χρηστά ήθη και τις αρχές που πρέπει να διέπουν την κοινωνία.
>>> Την πιο μεγάλη όμως ευθύνη για αυτή την κατάντια την έχουμε όλοι εμείς που ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τέτοιου είδους θλιβερές συνδιαλλαγές. Και επειδή το σπάσιμο της τηλεόρασης δεν αποτελεί ούτε εφικτή, αλλά ούτε και αποτελεσματική μορφή διαμαρτυρίας, την επόμενη φορά που θα πετύχουμε (ακόμα και στο zapping) τον κύριο Ρέβη στο SUPER STAR ή τον κύριο Φουρθιώτη στο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ EXPRESS (ή δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού), ας σχηματίσουμε όλοι αμέσως - σχεδόν μηχανικά- τον αριθμό τηλεφώνου της αντίστοιχης εκπομπής κι ας εκφράσουμε έντονα και επιτακτικά την οργή και την αγανάκτηση μας για τα πρόσωπα αυτά του υποκόσμου που βρίσκουν φιλόξενο καταφύγιο σε δήθεν ψυχαγωγικά προγράμματα. Ο θυμός του ενός τηλεθεατή θα ενωθεί με τη δυσαρέσκεια του άλλου κι όλο μαζί θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη τηλεόραση, ίσως μάλιστα και για μια καλύτερη κοινωνία που θα απομονώνει και θα θεωρεί παρείσακτα τέτοιας υποστάθμης παρασιτικά στοιχεία.
>>> Υ.Γ. Επόμενο ''μειδίαμα '' το Σάββατο 20 Μαρτίου
>>> επικοινωνία : greekfournaris@gmail.com

4 σχόλια:

kanonieris είπε...

poly aksiologo to arthro s file m k emperistatwmeno synama!!!

caramellitsa είπε...

polu kalo ar8ro ,mou arese o tropos pou to prosegises,bravo!!kai se alla me to kalo!(elpizw na diaforopoih8ei to 8ema mono,giati h julia mas apasxolhse arketa gia auto ton aiwna!)

Ανώνυμος είπε...

σας ευχαριστω και τους 2 πολυ!!!

Πιπης είπε...

Σεξ λαχταρά και θέλει ο κόσμος, σεξ του πουλούν.
Δεν κάνουν κανένα κακό ο Μένιος, Σπύρος, Τζούλια.
Όποιος δεν τον ενδιαφέρει, δεν το παρακολουθεί.
Όποιος θέλει το παρακολουθεί.
Δεν βιάζουν κανένα να παρακολουθήσει, κάτι χωρίς την θέλησή του.
Αν δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον, κλείνει την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο ή οποιοσδήποτε άλλο μέσο προβολής ειδήσεων ή συζητήσεων.
Σε άλλους τους αρέσουν τα κουτσομπολιά σε άλλους όχι, σε άλλους τους αρέσει κάτι άλλο.
Είναι αντιδεοντολογικό να απαγορευτεί η προβολή επειδή μια μερίδα κόσμου δεν τους αρέσει το συγκεκριμένο θέμα.
Ας δουν άλλο.