Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα αρχή με Κροατία...

Η Εθνική σκόνταψε στο παιχνίδι με τη Γεωργία, παραχωρώντας ισοπαλία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Δεν υπάρχει αντίρηση ότι και οι πίκρες μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιτρέπεται να πέσει, όμως επιβάλλεται να σηκωθεί!

Για αυτό κόντρα στην Κροατία, στο 33.000 θέσεων «Stadion Maksimir» του Ζάγκρεμπ, που αναμένεται να είναι κατάμεστο (21:30 MEGA και διαδικτυακά live από το ThePlayer), έχει τη δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι παραμένει ένα από τα φαβορί του ομίλου.

Η αποστολή της είναι δύσκολη, καθώς...
...η Κροατία προέρχεται από εκτός έδρας νίκη (3-0) επί της Λετονίας, απόδειξη ότι βρίσκεται σε φόρμα. Όμως το… πείραμα της Εθνικής στο φιλικό της 11ης Αυγούστου με τη Σερβία, που είναι της ίδιας σχολής, πέτυχε και έφυγε με νίκη από το Βελιγράδι, άρα έχει τα προσόντα να μη φύγει με άδειες βαλίτσες από το Ζάγκρεμπ.

Ο Σάντος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι και το αποψινό είναι «το ίδιο σημαντικό με το ματς» με τη Γεωργία. Επίσης δεν παρέλειψε να στηρίξει τους παίκτες του, τους οποίους προέτρεψε «να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πιστέψουν στην ανατροπή».
Η… συνταγή θα είναι «σφιχτή άμυνα», όμως ο Πορτογάλος πρόσθεσε ότι «θέλουμε και το γκολ, γιατί αν κλειστούμε θα έχουμε πολλά προβλήματα». Σε απλή… μετάφραση ο Σάντος μας είπε ότι η Εθνική σέβεται αλλά δεν φοβάται τον αντίπαλό της.

Αρκεί οι παίκτες να ξεπεράσουν το άγχος που έδειξαν την Παρασκευή, το οποίο μεγάλωσε μετά την απρόσμενη ισοπαλία με την ομάδα του Κετσπάγια. Παράλληλα απαιτείται να δείξουν και θέληση, απαραίτητο υλικό της συνταγής αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Σάντος.

Δεν ξέρουμε αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει τον Αμερικανό φιλόσοφο Ραλφ Εμερσον, ο οποίος έγραψε ότι «η καλλιέργεια της θέλησης είναι το μυστικό της ύπαρξής μας». Σε απλά… ελληνικά αν η Εθνική χάσει από την Κροατία θα μείνει στον ένα βαθμό, η ομάδα του Μπίλιτς θα φτάσει στους έξι και άντε να καλύψει αυτή τη διαφορά στη συνέχεια.

Για αυτό και ο Σάντος αναγκάστηκε να περιορίσει το ρίσκο. Ετσι θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, εγκαταλείποντας προσωρινά το 4-4-2, επειδή θέλει οι οι παίκτες νιώθουν πιο άνετα. «Η φιλοσοφία δεν αλλάζει», έσπευσε να συμπληρώνει ο Πορτογάλος εκλέκτορας.

Στην ενδεκάδα παίζονται δυο θέσεις: Τζιόλης ή Καφές, Σεϊταρίδης ή Βύντρα. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σηφάκης. Για δεξί μπακ φαβορί είναι ο Σεϊταρίδης, ενώ τη θέση του Σπυρόπουλου στην αριστερή πλευρά θα πάρει ο Τζαβέλλας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος. Ο Τζιόλης έχει προβάδισμα για να παίξει δίπλα στον Κατσουράνη και μπροστά τους θα είναι οι Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς. Μοναδική επιθετική αιχμή θα είναι ο Σαλπιγγίδης.
Στην Κροατία ο Λούκα Μόντριτς ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του και γυρίζει στο αρχικό σχήμα. Στην επίθεση θα μείνει εκτός ο Εντουάρντο και θα ξεκινήσουν οι Πέτριτς, Ολιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ

«Stadion Maksimir»
ΩΡΑ: 21.30, MEGA
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

ΚΡΟΑΤΙΑ (4-4-2)
Ρούνιε
Σρνα 
Στρίνιτς 
Σίμουνιτς 
Τσορλούκα 
Βουκόγεβιτς 
Ράκιτιτς 
Κράνιτσαρ 
Μόντριτς 
Πέτριτς 
Όλιτς 

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1)
Σηφάκης
Σεϊταρίδης 
Τζαβέλας 
Α. Παπαδόπουλος 
Παπασταθόπουλος 
Κατσουράνης 
Τζιόλης 
Τοροσίδης
Καραγκούνης 
Σαμαράς 
Σαλπιγγίδης 

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: