Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Κατσαρίδες και ακρίδες στην υπηρεσία της ιατρικής

Κατσαρίδες και ακρίδες στην υπηρεσία της ιατρικής

Κατσαρίδες και ακρίδες χρησιμοποιούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ στη Βρετανία για να κατασκευάσουν αντιβιοτικά εναντίον του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου (MRSA) και του βακτηρίου E-coli που προκαλεί λοιμώξεις του ουροποιητικού...


...Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στους μικροσκοπικούς εγκεφάλους αυτών των εντόμων αναπτύσσονται αντιβιοτικά μόρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία των προαναφερθέντων βακτηρίων.

Εντόπισαν περίπου εννέα διαφορετικά μόρια τα οποία αναπτύσσουν τοξική δράση κατά του 90% των βακτηρίων MRSA και E-coli, χωρίς να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό και τα υγιή κύτταρα.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ Simon Lee εξέφρασε την ελπίδα «τα μόρια αυτά να αναπτυχτούν σε θεραπείες για τα βακτήρια E-coli και MRSA, που επιδεικνύουν αυξανόμενη αντίσταση στα υπάρχοντα αντιβιοτικά».

Παράλληλα, «νέες θεραπείες βασισμένες σε μόρια εγκεφάλων κατσαρίδων και ακρίδων θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες που ναι μεν είναι αποτελεσματικές, αλλά έχουν δυσάρεστες παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό», πρόσθεσε ο Lee.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται αυτή τη βδομάδα σε ιατρικό συνέδριο στο Νόττινχαμ.

TELEGRAPH

Δεν υπάρχουν σχόλια: