Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθμός ελπίδας…

ΙΣΟΠΑΛΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΗΡΘΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ.

Στο 0-0 έμεινε η Ελλάδα στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ κόντρα στην Κροατία, με κορυφαίο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και παρέμεινε χωρίς νίκη για δεύτερο παιχνίδι στον έκτο προκριματικό όμιλο του Euro 2012. Ζωντανές παραμένουν οι ελπίδες της εθνικής μας...
...για πρόκριση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας παρά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Άλλο σύστημα, νέα πρόσωπα

Με σύστημα 4-5-1 και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Γεωργία, παρατάχθηκε η Ελλάδα στο «Μάκσιμιρ». Ο Τζαβέλλας πήρε την θέση του τραυματία Σπυρόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Βύντρα αντικατέστησε Σεϊταρίδη και ο Τζιόλης τον Γκέκα σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί η εθνική μας με ενισχυμένο κέντρο απέναντι στην ούτως ή άλλως, επιθετική Κροατία.

Κροάτες στην επίθεση

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους στην επίθεση, όπως άλλωστε και αναμενόταν, σε μία προσπάθεια να πετύχουν νωρίς ένα γκολ και να ανοίξουν την πολυπρόσωπη ελληνική άμυνα. Αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Μπίλιτς ήταν οι Σρνα και Κράνιτσαρ που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε Τζαβέλλα και Βύντρα αντίστοιχα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού γλίτωσε τα χειρότερα στην φάση του 8’ όταν ο Σηφάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του, άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά στην επίθεση, κάνοντας για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ρούνιε στο 16ο λεπτό.

Το βάρος στα άκρα

Μπορεί σε εκείνη τη φάση ο Τοροσίδης να μην κέρδισε το πέναλτι και να αντίκρισε κίτρινη κάρτα για θέατρο, ωστόσο δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, ως εκείνο το σημείο, όταν ο και ο Σαμαράς σούταρε από τα αριστερά και είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Όπως οι Κροάτες, έτσι και η Ελλάδα προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με πλαγιοκοπήσεις των ακραίων χαφ, Τοροσίδη και Σαμαρά, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν χάσει την αρχική τους… φρεσκάδα με το παιχνίδι να περιορίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, χωρίς ουσιαστικές φάσεις μπροστά από τις εστίες του Ρούνιε και του Σηφάκη.

Δύο ακυρωθέντα γκολ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την Κροατία, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε όταν και ο σκόρερ Γέλαβιτς καταλογίστηκε σε θέση οφ-σάιντ. Δύο λεπτά μετά, στο 49’, η Ελλάδα… απάντησε με τον Παπασταθόπουλο, ωστόσο ο διαιτητής είχε σηκώσει τη σημαία για οφ-σάιντ στην προσπάθεια του Τοροσίδη να «κλέψει» από τον Ρούνιε και να γυρίσει στην συμπαίκτη του.

Κινήσεις... ματ από Μπίλιτς

Μετά το… εντυπωσιακό ξεκίνημα ο ρυθμός δεν έπεσε και οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να ψάχνουν το γκολ με κάθε τρόπο. Πιο κοντά έφτασαν οι γηπεδούχοι στο 59’ με τον Ράκιτιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή και να βλέπει τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Η ομάδα του Μπίλιτς ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την είσοδο των Γέλαβιτς και Εντουάρντο έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Σηφάκη παρά μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο της συνάντησης, όταν και ο Εντούαρντο αστόχησε σε κενή εστία.

Ήρωας ο Παπασταθόπουλος, μοιραίος ο Σαμαράς

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παπασταθόπουλος πραγματοποιώντας ακόμα μία πολύ καλή ενέργεια έκοψε το σουτ του Έντουάρντο σχεδόν πάνω στην γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης, η Ελλάδα βγήκε στην κόντρα με τον Σαμαρά να επιλέγει να τελειώσει μόνος του την επίθεση, στέλνοντας της μπάλα στην αγκαλιά του Ρούνιε.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57΄ Ράκιτιτς), Μόντριτς, Ολιτς (73΄ Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46΄ Γέλαβιτς).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης (90΄+ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70΄ Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59΄ Γκέκας).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΜΕ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:



sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: