Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στέκι τοξικομανών το κέντρο του Πειραιά

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους τοξικομανείς έξω από τον ΟΚΑΝΑ, έμποροι και κάτοικοι στον Πειραιά.
Ο ΟΚΑΝΑ βρίσκεται στην περιοχή της οδού Κολοκοτρώνη 2ας Μεραρχίας κοντά σε πάρκο από το 2001, με αποτέλεσμα γονείς και κάτοικοι να μην μπορούν να κυκλοφορούν στα γύρω μαγαζιά λόγω των δεκάδων χρηστών και των εμπόρων που έχουν μετατρέψει το συγκεκριμένο μέρος σε στέκι τους.
Η εμπορική δραστηριότητα έχει πέσει κατακόρυφα και οι ιδιοκτήτες κρούουν...
...τον κώδωνα του κινδύνου. «Η οικονομική κρίση ήρθε επιπλέον στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε 9 χρόνια τώρα. Έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Φοβόμαστε να έρθουμε για δουλειά, πόσο μάλλον οι κάτοικοι που δεν πλησιάζουν την περιοχή ούτε με σφαίρες», τονίζει υπάλληλος καταστήματος της περιοχής.
Πολλές και γνωστές ναυτιλιακές εταιρίες αναγκάστηκαν λόγω της κατάστασης να μετακομίσουν, ενώ πολλά τραπεζικά καταστήματα έκλεισαν.
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Ζησιμάτο, ο οποίος μας περιέγραψε μια εφιαλτική εικόνα χαρακτηρίζοντας τον ΟΚΑΝΑ «κακό σπυρί» για την πόλη. «Το πείραμα για τη στέγαση των κέντρων απεξάρτησης σε κτίρια μέσα στην πόλη για την ευκολότερη επανένταξη των άρρωστων αυτών ανθρώπων, απέτυχε. Πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία ή σε χώρους πλησίον νοσοκομείων για να μπορέσει η πόλη να πάρει μια ανάσα. Όλο το βράδυ αυτοί οι άνθρωποι είναι περιπλανώμενα φαντάσματα που στοιχειώνουν το κέντρο του Πειραιά».
Η εικόνα των τοξικομανών είναι πραγματικά τρομακτική. Η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ κρίνεται επιτακτική. Μόνο έτσι θα μπορέσει πλέον το εμπορικό κέντρο να αποκτήσει ξανά ζωντάνια και κίνηση.
Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: