Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγουν για το κοινό τα μπουντρούμια του Κολοσσαίου!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν πρώτη φορά για τον κόσμο τα υπόγεια μπουντρούμια του Κολοσσαίου. Θα μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τα κλουβιά των θηρίων καθώς και τους χώρους όπου περίμεναν οι μονομάχοι με στωικότητα, την ώρα που θα τους καλούσαν στην αρένα να παλέψουν με τα θηρία για την ευχαρίστηση των θεατών.
 Η κατασκευή του Κολοσσαίου, ενός από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής άρχισε το 72 μ..Χ., στην εποχή του αυτοκράτορα Βεσπασιανού κι όταν ολοκληρώθηκε, - το 80 μΧ. -  μπορούσε να φιλοξενήσει 50.000 θεατές.
  Οι επισκέπτες θα μπαίνουν στο κτίριο από την Πόρτα Λιμπιτίνα, την "Πύλη του Θανάτου" από την οποία έβγαζαν τις σορούς των νεκρών...
...από το αμφιθέατρο όπου πριν από 2.000 χρόνια οι μονομάχοι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα άγρια θηρία κι έχαναν τις ζωές τους.
 Στις νέες αίθουσες που θα ανοίξουν για το κοινό, θα γίνονται ξεναγήσεις σε ομάδες των 25 ατόμων. Σύμφωνα με την διευθύντρια του Κολοσσαίου Ροσέλα Ρέαι: «είναι οι πρώτη φορά που οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να κατεβούν στα μέρη όπου οργανώνονται οι αγώνες και οι επιδείξεις». Θα ανοίξει επίσης κι ένα τμήμα της τρίτης κερκίδας.
 Μέχρι σήμερα μόνο το 35% του διάσημου μνημείου ήταν ανοιχτό για τον κόσμο. Γενικά η κατάσταση του κτιρίου δεν είναι καλή με εξαίρεση τα υπόγεια που είναι καλύτερα διατηρημένα
 Μαρία Γεωργιάδου
pyles.tv

1 σχόλιο:

pink pleasure είπε...

teleiooo!!!th valitsoula mou kai feygw gia italiaaa :D xaxaxaxaxa pistevw pws tha nai para polu endiaferon--epitelous n aksiopoihthei ki ayto to mnhmeio-- k elpizw n kataferw kapoia stigmh na to dw ki apo koda :)