Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οριστικό: Άλλαξε χέρια η Λίβερπουλ!

Είναι οριστικό: η Λίβερπουλ άλλαξε χέρια (και σελίδα στην πλούσια ιστορία της)! Από ττο απόγευμα της Παρασκευής αφεντικό της είναι η αμερικάνικη εταιρία New England Sports Ventures.


Η πώληση του ιστορικού αγγλικού συλλόγου ολοκληρώθηκε μετά...
...την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν πάρει από δικαστήριο του Τέξας οι Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ. Αυτό επέτρεψε στους ιδιοκτήτες της NESV, εταίρας που έχει στην ιδιοκτησία της την ομάδα μπέιζμπολ Boston Red Sox, να προχωρήσουν στην αγορά της Λίβερπουλ έναντι 343 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο οι Χικς και Τζίλετ θα διεκδικήσουν 1,15 δις. ευρώ ως αποζημίωση από τον σύλλογο, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία είναι «παράνομη». Οι δύο Αμερικάνοι θα ακολουθήσουν κάθε νόμιμο μέσο να διεκδικήσουν τις «ζημιές» που υπέστησαν από αυτό που θεωρούν ως μια «τεράστια εξαπάτηση».
Εστω και έτσι, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν και να αισθάνονται ανακουφισμένοι, μιας και η NESV ως η νέα ιδιοκτήτρια του συλλόγου θα μπορέσει να ξεπληρώσει την Παρασκευή τα 271 εκατ. ευρώ που οφείλονται στην Royal Bank of Scotland.
Αυτό σημαίνει πως η Λίβερπουλ δεν θα μπει σε καθεστώς διαχείρισης και δεν θα της αφαιρεθούν εννέα βαθμοί από την Premier League. Νωρίτερα, οι Χικς και Τζίλετ είχαν αποσύρει την δικαστική απαγόρευση που είχε μπλοκάρει την πώληση του συλλόγου, όχι όμως με σκοπό να το τωρινό ΔΣ να ολοκληρώσει την συμφωνία με την NESV. Ο Χικς διαπραγματεύτηκε την πώληση των μετοχών του στο αμερικάνικο ταμείο Mill Financial το οποίο ήδη είχε στην κατοχή του τις μετοχές του Τζίλετ έπειτα από την αδυναμία του να ξεπληρώσει το δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ από την Royal Bank of Scotland τον Αύγουστο.
Όμως η Premier League αρνήθηκε το αίτημα της Mill Financial να υποβληθεί σε έλεγχο καταλληλότητας αγοράς του συλλόγου την Πέμπτη, υποστηρίζοντας πως μπορεί να διαπραγματευθεί μόνο με το ΔΣ της Λίβερπουλ.
Το ΔΣ που αποτελείται από τον πρόεδρο Μάρτιν Μπρότον, τον διευθυντή managing Κρίστιαν Πάρσλοου και τον εμπορικό διευθυντή Ιαν Εϊρε όπως και τους Χικς και Τζίλετ, είχε ήδη αποδεχτεί με ψήφους τρεις υπέρ και δύο κατά την πρόταση αγοράς της NESV.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: