Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η Microsoft υπέβαλε μήνυση εναντίον της Motorola

Μήνυση εναντίον της Motorola υπέβαλε η Microsoft με τις κατηγορίες της παραβίασης αποκλειστικών δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας στη σειρά έξυπνων τηλεφώνων Android.
Η Microsoft -η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο- κατηγορεί την πρώην «σύμμαχό» της, τη Motorola ότι παραβίασε εννέα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στα έξυπνα τηλέφωνα Android, τα οποία χρησιμοποιούν λογισμικό της Google ..

Η Microsoft κατέθεσε τη σχετική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά και στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αμερικανικής εταιρείας, η Motorola είχε αποκτήσει τη σχετική άδεια εφαρμογής τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων από το 2003 μέχρι το 2007, συνέχισε όμως να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft χωρίς να φροντίσει να ανανεώσει την άδεια.
Τον τελευταίο καιρό έχουν ξεσπάσει διάφορες ανάλογες υποθέσεις στη βιομηχανία έξυπνων τηλεφώνων. Την αρχή έκανε η Nokia μηνύοντας την Apple και η Apple με τη σειρά της υπέβαλε μήνυση στην HTC. Αλλά και η Oracle έχει μηνύσει την Google για το λογισμικό Android.

Δεν υπάρχουν σχόλια: