Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Party του ελληνικού σινεμά στο Γκάζι!

Τη Δευτέρα 4/10, το ελληνικό σινεμά πατά Γκάζι... Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την αμέριστη βοήθεια του «αθηνόραματος», στήνει το ξέφρενο πάρτι της, το οποίο θα συγκεντρώσει όλους τους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά αλλά και το απανταχού σινεφίλ κοινό στον ίδιο χώρο και μάλιστα με δωρεάν είσοδο...

Όπως λέει ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Δημήτρης Αθανίτης: «Θα είναι η γιορτή που θα δείξει το φετινό πρόσωπο του ελληνικού σινεμά στο κοινό». Ο Έλληνας πολύπειρος σκηνοθέτης τονίζει επίσης τη σημασία της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης με το «α»: «Η συνεργασία με το “αθηνόραμα” είναι πολύ σημαντική, γιατί το κινηματογραφικό κομμάτι του περιοδικού πάντοτε είχε ένα ιδιαίτερο βάρος για το σινεφίλ κοινό».
Σημαντική βοήθεια στην πραγματοποίηση του «To know us better» πάρτι προσέφεραν επίσης ο Δήμος Αθηναίων που το έθεσε υπό την αιγίδα του, το Haig και η Stefi Productions ως υποστηρικτές και ο ΣΚΑΪ, ο Μελωδία FM, ο Red 96.3, o Freedom 88.9, o Αθήνα 98.4, ο Best και ο Εν Λευκώ ως χορηγοί επικοινωνίας. Ας δούμε, όμως, λεπτομερέστερα το πρόγραμμα.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα τραβήξει την αυλαία της πολύμορφης γιορτής με ένα κεφάτο εισαγωγικό intro που θα ζεστάνει το κλίμα. Τη σκυτάλη θα πάρει ο κριτικός του «α» Χρήστος Μήτσης, ο οποίος θα δώσει με μια σύντομη ομιλία το στίγμα της εκδήλωσης. Λίγο αργότερα, στο videowall της Τεχνόπολης θα ακολουθήσουν τα λαμπρά αποκαλυπτήρια της φετινής σοδειάς του ελληνικού σινεμά! Ένα εικοσάλεπτο τρέιλερ, το οποίο επιμελείται ο σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας Λευτέρης Χαρίτος, θα προβάλει στην οθόνη τις πρώτες εικόνες, τους πρωταγωνιστές και τα καινούργια πρόσωπα που θα δούμε τη φετινή σεζόν από τον αναγεννημένο εγχώριο κινηματογράφο. Άντε καλορίζικο να ’ναι...
Η συνέχεια θα ανοίξει την πόρτα στην ανήσυχη νεανική δημιουργία: το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ της Βενετίας κι επέστρεψε από τη Δράμα με έξι  βραβεία, θα προβληθεί για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Στη συνέχεια, οι μουσικές παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη βραδιά: οι Burger Project θα προσφέρουν ένα οργιαστικό balkan funk live, ενώ ο DJ Κωνσταντίνος Ζουγανέλης επιμελείται ένα μεγάλου μήκους πάρτι με χορευτικές σεκάνς, μπόλικο σασπένς, ερωτικό feeling και, φυσικά, happy end. Με λίγα λόγια... Πυρετός το δευτερόβραδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: