Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανοίγουν σήραγγα διάσωσης

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ειδικά συνεργεία θα ανοίξουν σήραγγα βάθους 150 μέτρων για να φθάσουν στο σημείο της έκρηξης και να διαπιστώσουν τι συνέβη στους 29 ανθρακωρύχους της Νέας Ζηλανδίας.

Δυσκολεύει η επιχείρηση διάσωσης των 29 παγιδευμένων εργαζομένων στο ανθρακωρυχείο της Νέας Ζηλανδίας, δυο μέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε.

Τα σωστικά συνεργεία είναι έτοιμα να ανοίξουν...
...μια σήραγγα  βάθους 150 μέτρων ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης στο ορυχείο . Ωστόσο όπως αναφέρει το Ασσοσιέτεντ Πρες δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με του 29 παγιδευμένους.

Ο Πίτερ Γουίτλατ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πάικ Ρίβερ Μάιν στην οποία ανήκει το ορυχείο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια πρόκειται να ανοίξουν μια δεύτερη τρύπα 15 μόλις εκατοστών στο επόμενο 24ωρο ώστε να μπορούν οι διασώστε να έχουν μια εικόνα του επιπέδου των αέριων που είναι εγκλωβισμένα στο βάθος του μεταλλείου.

"Η τρύπα  θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει  με τα επίπεδα του αερίου κοντά στο κέντρο του ορυχείου»  και πρόσθεσε "Τα επικίνδυνα επίπεδα μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι ακόμα ασφαλή για τις ομάδες διάσωσης ώστε να εισέλθουν στο ορυχείο".

 "Ο στόχος είναι να επιστρέψουν όλοι οι μεταλλωρύχοι σώοι και αβλαβής στα σπίτια τους. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα σταθερό περιβάλλον ώστε να μπορούμε να μπούμε μέσα" ανέφερε ένας διάσωσης.

Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί οι 29 ανθρακωρύχοι, ηλικίας 17 έως 62 ετών βρίσκονται 2 χιλιόμετρα κάτω από το κεντρικό τούνελ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: