Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η άγνωστη ζωή του Sebastian Vettel

Ο διασημότερος φαν του Γκέκα!

Η σκηνή της πτώσης της καρό σημαίας στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ Ρενό έγραψε ιστορία, όντας ο νεότερος οδηγός που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόλις στα 23 του χρόνια, ο Φέτελ έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δικαιώσει όλους αυτούς που τον θεωρούν ως τον «νέο Σουμάχερ»!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ γεννήθηκε......στις 3 Ιουλίου του 1987, στην πόλη Χέπενχαϊμ, στη Δυτική τότε Γερμανία, και από τότε είχε το «μικρόβιο» με την ταχύτητα. Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών πήρε μέρος σε αγώνες καρτ, ενώ μόλις στα δεκατέσσερά του (!) το 2001 κατέκτησε το Κύπελλο Καρτ του Μονακό. Το 2006, στο γκραν πρι της Τουρκίας, έγραψε ιστορία ως ο νεότερος πιλότος που ντεμπουτάρει στη Formula 1. Ηταν 19 ετών και 53 ημερών! Το 2008, στη Μόντσα, έγινε ο νεότερος πιλότος που κέρδισε γκραν πρι και μάλιστα έπειτα από έξι αγώνες εκείνη τη σεζόν, που δεν κατάφερε καν να τερματίσει! Για να φτάσει μέχρι την κορυφή του κόσμου ο Φέτελ δούλεψε πολύ, δεν λύγισε στα όποια προβλήματα αντιμετώπισε και, παρ’ ότι δεν ήταν το φαβορί στο Αμπου Ντάμπι, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Ο Φερνάντο Αλόνσο ακόμα δεν μπορεί να «χωνέψει» πως έχασε τον τίτλο, αλλά και αυτός παραδέχτηκε την αξία και την ικανότητα του νεαρού Γερμανού.


Oι τρεις… Μιχάληδες

Εχοντας άλλα όνειρα για τη ζωή του, ο Φέτελ ήταν κακός μαθητής στο σχολείο, ενώ μεγάλωσε θαυμάζοντας τρεις «Μιχάληδες»: τον Μίκαελ Σουμάχερ, έναν από τους μεγαλύτερους πιλότους στην ιστορία του αθλήματος, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον θρύλο του μπάσκετ, και τον Μάικλ Τζάκσον, τον βασιλιά της ποπ! «Ηθελα πολύ να γίνω τραγγουδιστής και να μοιάσω στον Μάικλ Τζάκσον, αλλά έπεσα σε… κατάθλιψη όταν κατάλαβα πως δεν έχω την κατάλληλη φωνή» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, με αρκετή δόση χιούμορ. Ευτυχώς, για τους φίλους της Formula 1, τον κέρδισαν τα κόκπιτ!


Οπαδός της Αϊντραχτ

Εξω από τις πίστες και το μονοθέσιο της Ρεντ Μπουλ, o Φέτελ ασχολείται με αρκετά σπορ. Στα χόμπι του περιλαμβάνονται η κολύμβηση, το σνόουμπορντ αλλά και η ποδηλασία. Το ποδόσφαιρο, ως βασιλιάς των σπορ, δεν θα μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο. Είναι δηλωμένος οπαδός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και φυσικά του κανονιέρη της, του Φάνη Γκέκα, του πρώτου σκόρερ αυτήν τη στιγμή στην Μπουντεσλίγκα! Στην Αϊντραχτ παίζει εδώ και χρόνια ο Γιάννης Αμανατίδης, ενώ ο τρίτος της ελληνικής παροικίας είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.


Ο πρώτος έρωτας...

Θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει «αντιστάρ». Σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους του, σπάνια θα δείτε τον Φέτελ σε τρυφερά τετ α τετ με τη σύντροφό του Χάνα Πράτερ, βρετανικής καταγωγής, με την οποία είναι μαζί από τα σχολικά τους χρόνια. Η 23χρονη Πράτερ σπουδάζει σχέδιο μόδας και είναι πάντα στο πλάι του Φέτελ. Αν και είναι καιρό μαζί, ο Φέτελ ήθελε να προστατεύσει τη σχέση του από τα ΜΜΕ, ενώ ελάχιστες είναι οι φορές που ακόμα και οι συνεργάτες στην ομάδα του την έχουν δει από κοντά. «Δεν μας την έχει συστήσει ποτέ. Αλλά νομίζω πως αυτό είναι καλό, που κρατά τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να συγκεντρώνονται στις καριέρες τους» είχε δηλώσει ο μέντοράς του Γκέρχαρντ Νόακ. Οταν ρώτησαν τον ίδιο για την κοπέλα του, απάντησε: «Ποτέ μη φέρνεις την κοπέλα σου στον χώρο εργασίας σου».

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: