Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Παρουσία θεατών και μόνο πρόστιμο!

http://www.theplayer.gr/uploads/images_resize/middle/2010/12/32200.jpgΕπεσε η ποινή του Παναθηναϊκού καθώς με απόφαση της Δευτεροβάθμιας  Επιτροπής της ΕΠΟ θα παίξει κανονικά με τον Ολυμπιακό... Βόλου και θα πληρώσει μόνο πρόστιμο 72.500 ευρώ, αντί ποινής 1 αγωνιστικής και 82.500 ευρώ της πρωτόδικης απόφασης. τα επεισόδια θεωρήθηκαν μεμονωμένα και όχι ευρείας κλίμακας. 

Για πρώτη φορά εφέτος......έπεσε ποινή έδρας από την επιτροπή εφέσεων.  Το «δώρο» το έκαναν οι αθλητικοί δικαστές. Ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στην Τρίπολη ακόμη κι αν θεωρηθούν ευρείας κλίμακας δεν είναι υπότροπος άρα κινδυνεύει με ποινή 1-2 αγωνιστικές και όχι  με 2 έως 4 (σε περίπτωση υποτροπής)

Δεν πανηγυρίζουν

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε από την επιτροπή εφέσεων, δεν σημαίνει πως οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν κιόλας. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι ήταν λογικό να δικαιωθούν για όσα συνέβησαν κόντρα στον Πανσερραϊκό, επειδή πολύ απλά αυτά δεν είχαν να κάνουν απλά και μόνο με τον αθλητισμό. Όμως, τα συνεχιζόμενα επεισόδια, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους «πράσινους». Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΠΑΕ: «Παρά την δικαίωσή μας, ο προβληματισμός παραμένει. Δεν πανηγυρίζουμε παιδιά. Είναι πλέον και ευθύνη του κόσμου να προστατεύσει την ομάδα». 


Η τακτική του Παναθηναϊκού

Στο έγγραφο της αστυνομία επικέντρωσε ο Γιάννης Κάρμης την υπερασπιστική του γραμμή κατά την απολογία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια με τον Πανσερραϊκό. 
«Τα επεισόδια δεν συνδέονται με την διεξαγωγή του αγώνα. Η αντικειμενική ευθύνη καθιερώθηκε για να γίνονται κανονικά οι αγώνες. Η αιτία των επεισοδίων οφείλεται σε εξωγενή χαρακτηριστικά και συνδέεται με την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αστυνομία έπρεπε να αναλάβει επιπλέον μέτρα λόγω εμπειρίας του 2008 και 2009. Και τις δύο αυτές χρονιές η επιτροπή δεν είχε απαγγείλει καν κατηγορίες για τα επεισόδια με Ηρακλή και Εργοτελη αντίστοιχα. 
Δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν δεν ήταν η επέτειος. Αυτούς που έκαναν τα επεισόδια (άγνωστα άτομα) και αυτοί που είχαν μπει στο γήπεδο είχαν παρεισφρήσει σους οπαδούς του ΠΑΟ και ξαναβγήκαν για αντιπερισπασμό. Αυτοί οι φίλαθλοι πήγαν να αναμειχθούν με τους… μπαχαλάκηδες και ακόμα κι αν υπήρξαν φίλαθλοι του ΠΑΟ ας πληρώσει ο ΠΑΟ την ποινή που του αναλογεί». 
Προσκόμισα και έγγραφο της αστυνομίας έχοντας ειδική εντολή από τον Νίκο Πατέρα να υποβάλω αυτό το έγγραφο στο οποίο η αστυνομία αναφέρει πως όλα αυτά έχουν σχέση με το θάνατο του Γρηγορόπουλου». 
Υπήρχε παλιότερο έγγραφο της αστυνομίας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο και το νεότερο έγινε καθ’ υπόδειξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ότι αν η αστυνομία έλεγε πως δεν είχαν σχέση δεν θα ασκούσε έφεση.


Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ κ. Πέτσος ρωτήθηκε ποια ήταν τα χειρότερα επεισόδια σε Καβάλα ή με τον Πανσερραϊκό και ανέφερε «όταν έχει μολότωφ δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με άλλα. 
Αναφέρθηκε επίσης πως στο κατηγορητήριο του εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη στις 7 Δεκεμβρίου 2009 δεν είχε απαγγελθεί κατηγορία για τα επεισόδια. 
Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο προέδρου επιτροπής εφέσεων κ.Λεοντή «πέρυσι ήμασταν πιο επιεικείς φετος αλλαξαν τα πράγματα»  


Θυμίζουμε ότι οι «πράσινοι» είχαν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο για τα επεισόδια των οπαδών τους στο ματς με τον Πανσερραϊκό. 
 
theplayer.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: