Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μια αγωνιστική για τον ΠΑΟ

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος χαρακτήρισε τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και γι’ αυτό το λόγο ο ΠΑΟ δεν θεωρείται υπότροπος. Ετσι, οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν...
...με ποινή μιας αγωνιστικής και δεν πρόκειται να ασκήσουν έφεση καθώς θα εκτίσουν την ποινή στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα για το Κύπελλο.

Κατά την διαδικασία αυτή ο δικηγόρος του «τριφυλλιού» Γιάννης Κάρμης είπε τα εξής:

«Ο παρατηρητής αναφέρει ρητά πως στο γήπεδο ήρθαν περίπου χίλιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, συνοδευόμενοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η αστυνομία καταστρατήγησε την δική της απόφαση για απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντί να τους σταματήσει, τους συνόδευσε κιόλας. Αναίρεσαν την απόφαση τους.

Την ίδια στιγμή, πάλι με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν τα τουρνικέ και τους έβαλαν όλους μέσα χωρίς σωματικό έλεγχο και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, ώστε να μπουν γρήγορα μέσα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρει πως ο Αστέρας διέθεσε στους οπαδούς μας 2.000 εισιτήρια. Η εκκαθάριση της θύρας 4 όμως, έδειξε 800 εισιτήρια, ενώ “χτυπημένα” στα τουρνικέ ήταν μόλις 97!

Από τη στιγμή που δεν είχαμε λάβει εισιτήρια, πώς θα μπορούσαμε να τους αποτρέψουμε; Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία. Εμείς ουδεμία δυνατότητα είχαμε για περιφρούρηση. Εξάλλου, πολλά περιστατικά ήταν και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα μας κυνηγήθηκε απ’ τους οπαδούς μας. Και βάσει κανονισμού, δεν προβλέπετε τιμωρία γι’ αυτό.

Βλέπετε τι γίνεται στην κοινωνία. Ο κόσμος κουβαλάει μεγάλο θυμό. Έχουν ξεφύγει τα πάντα και ουδείς μπορεί να τα ελέγξει. Θα τα ελέγξουν οι ΠΑΕ;».



Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Αστέρα Τρίπολης Αργύρης Λίβας υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μας κατηγορεί ότι διαθέσαμε 2.000 εισιτήρια σε άγνωστα άτομα. Αυτό δεν ισχύει και το έγγραφο του κ. Φάκου είναι μόνο για τις εντυπώσεις.

Υποτίθεται ότι η αστυνομία απαγορεύει τις μετακινήσεις, αλλά η ίδια η αστυνομία τους φέρνει και τους βάζει στο γήπεδο. Δίνει ραντεβού μαζί τους στην Κόρινθο, κάπου στην Εθνική οδό ή έξω από την πόλη. Η αστυνομία έφερε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, έκλεισε τα τουρνικέ και τους έβαλε μέσα χωρίς εισιτήριο.

Έτσι εμείς και λεφτά δεν βγάλαμε, και φθορές στο γήπεδο είχαμε, και κατηγορούμενοι ήρθαμε. Σας ανανεώνω το ραντεβού για το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα ίδια θα γίνουν και τότε».


balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: