Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?


Μήνας Δεκέμβριος 2009

Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας άνομβρος με καλό καιρό μήνας δεν θα έχουμε γενικά φαινόμενα μόνο κάποιες μέρες του μηνά θα έχουμε δυνατό άνεμο. Ο καιρός από τις πρώτες μέρες θα είναι κάλος μόνο στα ανατολικά θα έχουμε κάποιες τοπικές νεφώσεις με πιθανή μικρή βροχή στα ορεινά τμήματα μόνο. Αυτό θα ισχύει έως 9 με 11 του μήνα μετά θα διατηρηθεί κάλος έως το τέλος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, Η θερμοκρασία......θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μήνας Ιανουάριος 2010

Ο Ιανουάριος θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στα δυτικά νοτιοδυτικά με βαθμιαία επέκταση σε μεγαλύτερο κομμάτι και εκδήλωση τοπικών βροχών η και χιονόνερου στα πεδινά και χιονιά στις ορεινές ημιορεινές περιοχές ,τώρα οι χιονοπτώσεις δεν φαίνονται να είναι έντονες , η θερμοκρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα . Στις 4 6 του μηνά ο καιρός θα βελτιωθεί παραμένοντας βεβαία το τσουχτερό κρύο , ιδιαίτερα στις 10 με 12 και μετά. Με καλό καιρό και τσουχτερό κρύο θα κυλίσει ο μηνάς έως 26 28. Μετά προς το τέλος του μήνα θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις στα νοτιοδυτικά στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αλλά θα είναι παροδικές έτσι με αυτό το σκηνικό θα τελειώσει ο μηνάς. Οι άνεμοι στις αρχές του μηνά θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένιση μετά τις 13 15 του μηνά . Η θερμοκρασία μετά τις 10 12 του μήνα αν και θα είναι χαμηλή θα σημειώσει περεταίρω πτώση.

Μήνας Φεβρουάριος 2010

Ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στα Δυτικά νοτιοδυτικά αλλά και κάποιες στα ανατολικά , θα έχουμε εκδήλωση τοπικών βροχών που δεν φαίνονται να είναι έντονα και να κρατούν πολύ , επίσης κάποια χιονιά θα έχουμε στα ορεινά τμήματα. Μετά τις 5 7 του μήνα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα κυλίσει με κάποιες αραιές νεφώσεις έως το τέλος . Η θερμοκρασία θα κυμαίνετε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στις αρχές θα είναι βόρειοι βορειοδυτική μέτριοι και γύρο στις 10 12 του μηνά θα έχουμε εξασθένιση και αλλά από τις 17 20 θα έχουμε πάλι ενίσχυση τους.

Καινούργιο ημερολόγιο

Μηνάς Μάρτιος 2010

Ο μηνάς Μάρτιος θα ξεκινήσει με καλό καιρό σε γενικές γραμμές σε μεγάλο κομμάτι της περιοχής με τοπικές νεφώσεις στα νότια και ίσως εκδήλωση βροχών . Μετά της 1 2 του μηνός θα έχουμε βελτίωση με περιορισμό αυτού του σκηνικού στα νότια με αραιές και τοπικές νεφώσεις θα κυλίσουν οι μέρες μέχρι της 5 6 του μηνά. Μετά όμως τις 5 6 του μηνός θα έχουμε μια επιδείνωση με νεφώσεις σε ανατολή βορά νότο και ιδιαίτερα στη δύση όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες γύρω στις 17 με 20 του μηνά. Μετά τις 20 θα έχουμε βελτίωση με αραίωση των νεφώσεων στα βόρεια ανατολικά και νότια με περιορισμό της κακοκαιρίας στα δυτικά. Από τις 21 και μετά θα έχουμε βελτίωση με διάλυση των νεφώσεων σε όλη τη περιοχή . Μετά της 23 25 θα έχουμε βελτίωση του καιρού σε όλη τη περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν όλο το μηνά από βόρειες βορειοδυτικές και ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία μετά της 5 6 του μηνά θα είναι κάπως υψηλές για την εποχή.

Μηνάς Απρίλιος 2010

Ο Απρίλιος θα ξεκινήσει με καλό καιρό μέχρι τις 3 4 του μηνός μετά όμως τις 3 4 θα έχουμε αραιές νεφώσεις στα δυτικά βορειοδυτικά που αργότερα θα επεκταθούν και σε νοτιότερες περιοχές έτσι θα είναι το σκηνικό μέχρι της 6 8 του μηνά μετά αναμένετε βελτίωση μέχρι τις 10 μετά αναμένουμε πάλη τοπικές νεφώσεις στα νότια τα δυτικά τα βόρεια και στα ανατολικά στα ανατολικά όμως γρήγορα θα διαλυθούν. Στις 11 13 του μηνά θα έχουμε μια σχετική επιδείνωση του καιρού στις ανατολικές κύριος περιοχές με βροχές, στις βόρειες περιοχές θα υπάρχει συννεφιά με πιθανή βροχή στα ορεινά στα μέσα του μηνά όμως ο καιρός θα παρουσίαση βελτίωση . Μετά όμως τις 25 με 26 θα έχουμε μια μικρή διαταραχή στα δυτικά με βροχές στα ορεινά, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά φαίνεται σιγά σιγά να μας εγκαταλείπει ο μηνάς. Οι άνεμοι στις αρχές του μηνά θα πνέουν βόρειοι ασθενείς όμως στα μέσα του μηνά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μετρίους και στο τέλος σε βόρειους βορειοανατολικούς ασθενείς.

Μηνάς Μάιος 2010

Ο μήνας Μάιος από τις πρώτες μέρες θα ξεκινήσεις γενικά κάλος με αραιές τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά έτσι θα πάει ο μηνάς μέχρι τις 4 5 ίσως όμως στις 3 4 του μήνα να έχουμε πύκνωση των νεφώσεων στις δυτικές περιοχές. Μετά τις 4 5 του μήνα ο καιρός θα είναι κάλος με τοπικές και παροδικές νεφώσεις στα νότια , δυτικά και βόρεια , κάποιες παροδικές βροχές ίσως έχουμε στις ανατολικές περιοχές στα ορεινά. Με εναλλαγές λοιπόν τοπικών νεφώσεων σε δύση βορά και στις βορειοανατολικές βορειοδυτικές περιοχές και παροδικές βροχές στα ανατολικά στις ορεινές περιοχές θα κυλίσει ο μήνας μέχρι τις 21 23 . Στις 24 μεχρη τις 26 27 θα έχουμε μια πύκνωση των νεφώσεων στα βόρεια και αργότερα στα βορειοδυτικά δυτικά και ανατολικά. Στις 26 27 θα έχουμε αραίωση των νεφώσεων έτσι με αραιές νεφώσεις στα δυτικά θα μας εγκαταλείψει ο μήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν στης αρχές του μήνα από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς αλλά στις 6 8 του μηνά μέχρι λίγο πριν το τέλος του μηνά θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στα τέλη του μηνά από βορειοανατολική ασθενείς.

Μήνας Ιούνιος 2010

Ο μήνας Ιούνιος θα ξεκινήσει αρκετά καλοκαιρινός από τις αρχές του μηνά βεβαία κάποιες αραιές νεφώσεις θα έχουμε στα δυτικά βορειοδυτικά μετά όμως τις 3 4 μέχρι τις 20 με 22 θα έχουμε παρά πολύ καλό καιρό καλοκαιρινό με υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους εξασθενημένους όλο το μήνα όμως από τις 20 22 του μήνα και μετά θα μας επηρεάσει μια διαταραχή ερχόμενη από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο κομμάτι τις περιοχής με έντονο χαρακτήρα κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα και ο μήνας θα βγει με αυτά τα φαινόμενα.

Μηνάς Ιούλιος 2010

Φαίνετε πως ο καιρός τον μήνα Ιούλιο δεν θα είναι τόσο κάλος και καλοκαιρινός συμφώνα με τα μερομήνια. Έτσι ο καιρός θα ξεκινήσει με αραιές τοπικές νεφώσεις με ποιο πυκνές στα δυτικά νοτιοδυτικά όμως αργότερα οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε μεγάλο κομμάτι τις περιοχής με εκδήλωση βροχών και καταιγίδων που κατά τόπους θα είναι έντονες έτσι ασταθείς φαίνετε να είναι ο καιρός μέχρι τις 9 12 του μήνα όμως μετά τις 9 12 θα αρχίσει να βελτιώνετε στα νότια δυτικά και νοτιοδυτικά περαιτέρω βελτίωση θα έχουμε μετά τις 12 με 15. Όμως στις 17 με 19 αναμένετε κιάλι επιδείνωση του καιρού κύριος στα νότια νοτιοανατολικά νοτιοδυτικά με βροχές και ισχυρούς όμβρους στα βορειοδυτικά δυτικά θα έχουμε βροχές στα ορεινά κύριος. Από τις 21 23 του μήνα θα έχουμε βελτίωση του καιρού με αραίωση τον νεφώσεων, με τοπικές αραιές νεφώσεις φαίνετε να μας φεύγει ο μηνάς. Οι άνεμοι μέχρι τις 9 11 του μηνά θα κυριαρχεί σε μεγάλο κομμάτι τις περιοχής άπνοια όμως μετά τις 9 11 οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολική ασθενείς.


Περιοχή που θα αφορούν τα μερομήνια θα είναι Ανατολική Αττική , Αθήνα , Εύβοια. Γιατί η ακτίνα πρόγνωσης είναι 120 χιλιόμετρα και η παρατηρήσεις γίνονται από το Μαραθώνα.Αυτές η προγνώσεις δεν μπορούν σε καμια περιπτωση να αντικαταστήσουν τις προγνώσεις των μετεωρολόγων 
                                         merominia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: