Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

ΣΤΟΥΣ 5 ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ( προστέθηκαν δύο μετανάστες που πνίγηκαν ανοικτά της Λέρου)
 ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 12-12-2008 από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Γενικά χαρακτηριστικά Βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα στη νότια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 
Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 8 βαθμούς Κελσιου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 4 βαθμούς. 
Νησιά Ιονιου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από μείον 1 έως 8 βαθμούς.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονια στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσιου και στα βόρεια έως 8 βαθμούς. 
Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 και στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 
Αττική Καιρός: νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονιά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: