ΔΙΠΛΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Υλικά
Ατομα: Γίνονται 70 - 80 δίπλες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
|
Εκτέλεση
Χτυπήστε
ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί
ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίστε τη ζύμη σε
8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι
αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε
φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να
μην κολλάει η ζύμη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι.
΄Ετσι, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα. Αν έχετε μηχανή για λαζάνια,
περάστε τη ζύμη λίγη λίγη από τη μηχανή κι ανοίξτε τα φύλλα,
γλιτώνοντας έτσι πολύ κόπο. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος
και 25-30 εκ. μήκος. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε μπόλικο λάδι.
Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Περάστε τη μία άκρη κάθε
λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πηρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντάς
τη λίγο γύρω από το πηρούνι. Με το άλλο σας χέρι, κρατήστε την άλλη
άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πηρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό
λάδι και περιστρέφοντάς το, τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη,
καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πηρούνι. Τηγανίστε τις δίπλες, ώσπου να
ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε, ακουμπήστε τες σε
απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι τους. Βάλτε σε βαθουλή
κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και
ρίξτε μέσα τις δίπλες λίγεσ λίγες, αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά.
΄Οταν τις βγάλετε από το μέλι, πασπαλίστε τες με τα καρύδια και την
κανέλα, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως. Διατηρούνται εκτός ψυγείου
15-20 μέρες.
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ. |
Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΕΦΑ!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Mμμμ,μας άνοιξες την όρεξη!!!
Δημοσίευση σχολίου