Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..


Οι γιορτινές μέρες είναι μέρες χαράς,αγάπης και αισιοδοξίας!!Πολλοί απο εσάς όμως ίσως νιώθετε τις μέρες των γιορτών μια μελαγχολία,μια θλίψη,που και εσείς οι ίδοι δεν μπορείτε να εξηγήσετε..

Οι βιτρίνες,οι στολισμένοι δρόμοι,τα τραγούδια των χριστουγέννων σε μερικούς ανθρώπους φέρνουν πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.Για να μη αναφέρω το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου...

Υπάρχει σε όλα αυτά βέβαια εξήγηση απο ψυχολόγους και ειδικούς.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιορτινή περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μέρες χαράς αλλά και πηγή αρνητικού άγχους για πολλούς ανθρώπους. Στατιστικά οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις αυξάνονται σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτή η περίοδος του χρόνου μπορεί να επιφέρει περισσότερο στρες, θόρυβο, άγχος και αναστάτωση απ’ ότι συνήθως. Ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μέρες μοναξιάς, ακόμα και απομόνωσης.
Από την άλλη,έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, βιώνουν περισσότερη χαρά και ικανοποίηση από την πνευματική ή/και συναισθηματική διάσταση των γιορτών – π.χ. τα συμβολικά δώρα ή απλές πράξεις αγάπης, το να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο στη συνεύρεση με αγαπημένα πρόσωπα, τη χαλάρωση των διακοπών - παρά από αυτή καθ’ αυτή την υλική ή καταναλωτική πλευρά. Η υπερκατανάλωση προκαλεί πολλές φορές μεγάλο άγχος και οικονομική δυσχέρεια, που έχει αντίκτυπο και μετά το τέλος των γιορτών, όταν για παράδειγμα έρθουν οι νέοι λογαριασμοί των πιστωτικών καρτών.
Φαίνεται ότι μακρόχρονα οικογενειακά ή/και οικονομικά προβλήματα, προβλήματα εργασίας ή πένθος, θέματα σχέσεων ή προσωπικά ζητήματα έρχονται πιο έντονα στην επιφάνεια κατά την περίοδο των γιορτών. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η κατάθλιψη ή η καταθλιπτική διάθεση έχει υπολογιστεί ότι αυξάνεται σχεδόν κατά δέκα τοις εκατό την περίοδο αυτή. (πηγή /www.iatronet.gr )



Γιαυτό θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το πνεύμα και το νόημα των χριστουγέννων,να ξαναβρούμε το αληθινό μήνυμα των γιορτών.Χριστούγεννα δεν είναι τα υλικά δώρα,το τραπέζι με τα πλούσια εδεσματα,η πολυτελής διακόσμηση του σπιτιού και οι ακριβές νυχτερινές διασκεδάσεις...

Δεν αντιλέγω οτι όλα αυτά είναι ωραία και μας κάνουν να αισθανόμαστε διαφορετικά αυτή την περίοδο..αλλά πιο ουσιώδες είναι να εκδηλώσουμε την αγάπη μας,να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπυς,να γελάσουμε,να μαζευτεί στο σπίτι όλη η οικογένεια.

Αφήστε για λίγο το άγχος για τα χρήματα και την καθημερινότητα,αυτά θα συνεχίζονται μια ζωή!!οι μέρες αυτές είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε με όσα σας χαροποιούν.

Μην ανησυχείτε πια για όλα,δεν θα γίνει και τίποτα αν δεν αγοράσετε σε όλους δώρα η αν δεν καταξοδευτείτε...

Μια πρόταση απο τα κοάλα-θα το δοκιμάσουμε κι εμείς αυτές τις μέρες-:

Kαλέστε στο σπίτι τους φίλους σας και ο καθένας να έχει ετοιμάσει κι απο ένα φαγητό ή γλυκό.1-2 άτομα θα αναλάβουν να στολίσουν το χώρο και να φέρουν πιάτα,μαχαιροπίρουνα κλπ,ένας άλλος φίλος σας θα αναλάβει τη μουσική....

Το πιο κεφάτο πάρτι-ρεβεγιόν είναι έτοιμο!!!χωρίς άγχος ούτε πολλά έξοδα!

Καλή σας διασκέδαση και μην στεναχωριέστε!!

2 σχόλια:

joan είπε...

Δυστυχώς η μοναξιά μας συντροφεύει από την γέννηση έως τον θάνατό μας!!!!!!!!!!!!!

caramellitsa είπε...

στο μεταξύ όμως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας για να μας κρατούν συντροφιά και να μην νιώθουμε μόνοι...
: )