Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα ακούγεται η νέα αυτή "επιστήμη"(πολλοί ζωολόγοι και βιολόγοι αμφισβητούν την κρυπτοζωολογία,καθώς ασχολείται με την ύπαρξη ζώων η οποία στηρίζεται μόνο σε μύθους,παραπλανητικά στοιχεια απο αυτόπτες μάρτυρες και όχι σε χειροπιαστές αποδείξεις).

Περιλαμβάνει δύο κύρια πεδία μελέτης:
Την αναζήτηση ζωντανών δειγμάτων που έχουν κατηγοριοποιηθεί μέσω απολιθωμάτων, αλλά θεωρείται πως έχουν εκλείψει.
Την αναζήτηση ζώων που δεν εμφανίζονται στους καταλόγους, εξαιτίας της έλλειψης αποδείξεων, αλλά των οποίων η ύπαρξη αναφέρεται σε μύθους, θρύλους και παραδοσιακές αφηγήσεις.

Όλα αυτά τα "περίεργα" ζώα, που μέχρι χτές νομίζαμε πως ζούσαν μόνο στα βιβλία των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, αρχίζουν σιγά σιγά να τινάζουν την σκόνη της λήθης και του μύθου από πάνω τους και χαμογελούν σαρκαστικά στους ειδικούς που τα θεωρούσαν ανύπαρκτα.

Ανάλογη περίπτωση που αφορά την Κρυπτοζωολογία, είναι και η Νέσσυ, το περιβόητο τέρας της λίμνης του Λόχ Νες.Οι περιγραφές αυτού του ζώου θυμίζουν στους επιστήμονες την μορφή ενός άλλου είδους που νόμισαν πως χάθηκε μαζί με τους υπόλοιπους δεινόσαυρους 65.000.000 χρόνια πρίν, του πλησιόσαυρου, ενός αμφίβιου σαυροειδούς.

Υπάρχει ακόμα το περιώνυμο Γιέτι των Ιμαλαίων, ο Βigfoot (Μεγαλοπόδαρος) της Αμερικάνικής υπαίθρου, ο Μοθμαν και τα chupacabras, ο εξαφανισμένος Μεγαλοδόντης Τίγρης της Ολιγόκαινου Περιόδου κλπ.Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν στα βάθη της ζούγκλας του Ν. Βιετνάμ 36 νέα είδη ζώων! Για να μην αναφέρουμε τα αλλόκοτα στην όψη, αλλά και στις ιδιότητες, κήτη και ψάρια των βυθών. Η Κρυπτοζωολογία, όπως και η Αρχαιολογία είναι αρκετά σημαντικές για τους ανθρώπους του χώρου της αναζήτησης, μόνο που στην περίπτωση της αρχαιολογίας μιλάμε για αναγνωρισμένη επιστήμη.

Aυτές οι ιστορίες για περίεργα πλάσματα σίγουρα αποπνέουν μυστήριο και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου…Γι' αυτό ίσως να έχουν και τόσο μεγάλη ζήτηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: