Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η Google παρουσιάζει το Nexus One, τον μέγα αντίπαλο του iPhone - NewYorkTimes.com



Η γρήγορη εμφάνιση του smartphone ως ευπροσάρμοστη συσκευή μπορεί να είναι τόσο μια πρόκληση όσο και μια ευκαιρία για το γίγαντα του internet, τη Google, η οποία στηρίξε την πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτοκρατορία της κατά ένα μεγάλο μέρος στην πώληση των μικρών διαφημιστικών κειμένων που βρίσκονται διάσπαρτα παντού στο internet.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στηρίζονται όλο και περισσότερο στα ισχυρά κινητά τηλέφωνα (smartphones) αντί των PC για να έχουν πρόσβαση στο Internet, οι συνήθειες του «σέρφινγκ» τους είναι αναγκασμένες να αλλάξουν. Αυτό που είναι περισσότερο, η google, on-line διαφημηστής, θα μπορούσε να χάσει το ρόλο του ως αρχική οικονομική πηγή του Ιστού, βάζοντας τους πάντες να αναρωτηθούν για το ρόλο της εταιρίας στην ηγεσία.

«Το νέο παράδειγμα είναι κινητοί υπολογιστές και κινητικότητα,» λέει David Β. Yoffie, ένας καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ. «Αυτό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα οικονομικά της επιχείρησης του Διαδικτύου και να ανακατανείμει τα κέρδη ακόμη μια φορά.»

Στις τελευταίες δεκαετίες, η δύναμη των γιγάντων της βιομηχανίας όπως I.B.M. και η Microsoft, που φάνηκαν κάποτε ακαταμάχητες, εξασθένισαν όπως μετατοπίστηκε η τεχνολογία από τους μεγάλους κεντρικούς υπολογιστές (mainframe) στα PC, και από τα PC στο Διαδίκτυο. Πολλοί αναλυτές λένε ότι τώρα η Google βρίσκεται αντιμέτωπη με το λιγότερο ορισμένο μέλλον παρά με μια άλλη μετατόπιση.

Ακόμα, λένε ότι η Google είδε αυτά τα ερχόμενα έτη πολύ πιο πριν και έχει προετοιμαστεί για αυτά. Οι ανώτεροι υπάλληλοι της Google λένε τώρα ότι είναι βέβαιοι ότι η επιχείρηση θα αναπτυχτεί καθώς το κινητό Διαδίκτυο αυξάνεται.

«Είμαστε απίστευτα συγκινημένοι για τις ευκαιρίες που βλέπουμε στα κινητά,». Vic Gundotra, ένας αντιπρόεδρος της εφαρμοσμένης μηχανικής στη Google που επιτηρεί τις κινητές εφαρμογές, που που μίλησε σε μια συνέντευξη τη Δευτέρα. «Έχουμε επενδύσει ένα μη αμελητέο ποσό, και μπορούμε τώρα πραγματικά να παρέχουμε μια κινητή εμπειρία.»

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Google Is to Introduce Nexus One, a Rival to the iPhone - NYTimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: