Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ!




Για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας ''κονταροχτυπιούνται'' ο James Cameron (Avatar), η Kathryn Bigelow (Hurt Locker), ο Lee Daniels (Precious), ο Quentin Tarantino (Inglourious Basterds) και ο Jason Reitman (Up in the air), με τους δύο πρώτους (Cameron και Bigelow) να είναι τα απόλυτα φαβορί.
Sandra Bullock ή Meryl Streep; Ποια από τις δύο θα κατακτήσει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου φέτος; Η πρώτη έχει σαρώσει τα βραβεία των ενώσεων με την ερμηνεία της στο ''The Blind Side''. Η δεύτερη είναι απλά... σταθερή αξία και η ερμηνεάι της στο ''Julie and Julia'' έχει εκιμηθεί δεόντως. Οι υπόλοιπες υποψήφιες συμπληρώνουν απλώς την πεντάδα και δεν είναι άλλες από την ''ερμηνευτική αποκάλυψη'' του ''An education'', Carey Mulligan, την πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια του ''Precious'', Gabourey Sidibe, και την ήδη βραβευμένη με Όσκαρ, Hellen Mirren, για το ''Last Station''.
Λίγο πιο συγκεχυμένα τα πράγματα στην πεντάδα των υποψηφίων για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Εδώ το προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Jeff Bridges για το ''Crazy Heart'', αλλά εξίσου ισχυρό ''παρών'' δίνει και ο George Clooney με το ''Up in the air''. Οι πολύ καλές ερμηνείες ωστόσο και των τριών υπολοίπων υποψηφίων – Morgan Freeman (Invictus), Colin Firth (A serious man) και Jeremy Renner (The Hurt Locker) – καθιστούν δύσκολα τα προγνωστικά.
Ο Paul Weitz του ''Inglourious Basterds'' βρίσκεται σχεδόν αγκαλιά με το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, με τους υπόλοιπους υποψήφιους να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ο λόγος για τους: Matt Damon (Invictus), Woody Harrelson (The Messenger), Cristopher Plummer (The Last Station) και Stanley Tucci (The Lovely Bones).
Mo'Nique (Precious) και Vera Farmiga (Up in the air) τα μεγάλα φαβορί για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, με τις Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart), Penelope Cruz (Nine) και Anna Kedrick (Up in the air) να είναι εξίσου υποψήφιες.
Στην κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων απόλυτος κυρίαρχος είναι το ''Up'', που μπορεί να μην πάρει φυσικά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει σε αυτή την κατηγορία. Οι έτεροι υποψήφιοι (που απλά υπάρχουν για να υπάρχουν) είναι: Coraline, Fantastic Mr Fox, The Princess and the Frog και The Secret of Kells.
Ισραήλ, Αργεντινή, Περού, Γαλλία και Γερμανία είναι οι χώρες που διεκδικούν με τις ταινίες τους το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Πρόκειται για τα φιλμ '' Ajami'', ''El Secreto de Sus Ojos'', ''The Milk of Sorrow'', ''Un Prophète'' και ''The White Ribbon''.
Το Avatar είναι υποψήφιο για τα Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου, Μιξάζ, Μουσικής και Οπτικών Εφέ. Περιττό να σας πούμε ότι έχει στο τσεπάκι του όλα τα τεχνικά βραβεία.
Το Hurt Locker από την άλλη διεκδικεί τα Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου, Μιξάζ και Μουσικής.
Τα φετινά Όσκαρ θα απονεμηθούν στις 7 Μαρτίου στο Λος Άντζελες με παρουσιαστές το δίδυμο Steve Martin και Alec Baldwin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: