Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
Υλικά:
-350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 αυγά
-3 κουταλιές λάδι
--1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε 30' να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση:
-12 λαζάνια
-1/2 φλιντζανιού ελαιόλαδο
-1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
-αλάτι-πιπέρι
-500γρ.φέτα Ηπειρος ελαφριά
-1 φλιντζάνι ζωμό κρέατος
-1/2 φλιντζάνι γιαούρτι και 1/2 φλιντζάνι ξινόγαλα
-3 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
1/3 φλιντζάνι ελαιόλαδο
Ζεματάμε για 2' τα λαζάνια,τα αφήνουμε σε κρύο νερό.Στραγγίζουμε καιζεσταίνουμε το λάδι,ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Αφήνουμε να πιει τα υγρά του.Αλατοπιπερώνουμε και λιώνουμε τη φέτα.Με τα 2/3ζύμης βάζουμε μεγάλο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια,το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32εκ.Ρίχνω 1/4 κιμά,1/4 τυριού,1στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνω 1/4 κιμά κ.ο.κ Τελειώνουμε με το υπόλοιπο του κιμά,υπόλοιπο τυρί κάνω φύλλο και καλύπτω την πίτα.Περιχύνω με μαργαρίνη και λάδι.Ψήνω στις αντιστάσεις 180 βαθμούς κελσίου για 30',το περιχύνουμε με ζωμό και γαλακτοκομικά και συνεχίζουμε για 30' για να ροδίσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου