Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Έγκλημα στα Ζωνιανά, φόβοι για βεντέτα


Με το φόβο της βεντέτας ζουν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της κοινότητας των Ζωνιανών στον ορεινό Μυλοπόταμο Ρεθύνου.
Οι κτηματικές διαφορές ανάμεσα σε δυο συγχωριανούς προκάλεσαν και πάλι την αιματοχυσία, όταν ένας 62χρονος κάτοικος του χωριού έπεσε νεκρός από τις σφαίρες 51χρονου συγχωριανού του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 62χρονος και ο 51χρονος δράστης είχαν από χρόνια διαφορές σχετικά με ένα χωράφι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κόντρα να φτάσει στα άκρα χθες, όταν ο 62χρονος πήγε στο...
... ποιμνιοστάσιο του 51χρονου.
Εκεί, όπως φαίνεται λογομάχησαν έντονα και ο δράστης σήκωσε ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο, χτυπημένος με μία σφαίρα στο κεφάλι.
Στα Ζωνιανά, η κατάσταση είναι έκρυθμη και ο κίνδυνος για βεντέτα υπαρκτός. Κατά πολλούς, η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να δεχτεί το χθεσινό έγκλημα χωρίς αντεκδίκηση. Για το λόγο αυτό, πέραν της δύναμης που κάνει τις έρευνες, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών βρίσκονται εντός κι εκτός του χωριού, ενώ και τα δυο σπίτια, θύματος και θύτη φυλάσσονται.
Στο χωριό έφτασε αμέσως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος, Μανώλης Παραβολιδάκης, ο οποίος λίγο αργότερα μετέβη με τους υπόλοιπους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο αστυνομικό κτήριο του ΤΑΕ Μυλοποτάμου στα Ανώγεια, όπου είχαν σύσκεψη για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αναπτυχθούν τα αστυνομικά μέτρα. Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου να της δοθεί ενίσχυση με δυνάμεις από τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: