Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ???

Ποιά στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό μας και ευνοούν το μαύρισμά μας???Διαβάστε παρακάτω...και μην ξεχνάτε!!!Πάντα με προσοχή και αντιηλιακή προστασία κάτω από τον ήλιο όλο το καλοκαίρι!!!......................................... 1)Ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό είναι και το ιχνοστοιχείο σελήνιο το οποίο συνεργαστικά με τα φλαβονοειδή, τα καροτενοειδή και τη βιταμίνη C. Το σελήνιο περιέχεται σε ικανές ποσότητες στην τομάτα, στα θαλασσινά, στα αναποφλοίωτα δημητριακά και το γάλα.
2)Ο χαλκός διεγείρει τη λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με τη βοήθεια της οποίας παράγεται η μελανίνη. Συνεπώς για να διευκολύνουμε τη διαδικασία του μαυρίσματος πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά τροφές που περιέχουν χαλκό, όπως είναι τα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα μπιζέλια, τα καρύδια και τα σταφύλια.
3)Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων και των ηλιακών εγκαυμάτων. Περιέχεται σε ικανές ποσότητες στα φασόλια, στα αναποφλοίωτα δημητριακά, τα αβγά, τα καρύδια, τα θαλασσινά και τα ψάρια.
4)Εκτός από το ελαιόλαδο, η βιταμίνη Ε περιέχεται στις φυτικές μαργαρίνες, στα ψάρια, στο κρέας, στους ξηρούς καρπούς, στη σοκολάτα υγείας και τους σπόρους. Επειδή όμως αυτές οι τροφές, αν και θρεπτικές, έχουν το μειονέκτημα ότι παχαίνουν, καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα βάρους.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο των βιταμινών Β στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αυτές περιέχονται σε μια πληθώρα τροφών στην οποία περιλαμβάνονται τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: