Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Για 1.400g
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κρέμα
350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)
4 κρόκους αυγών
15g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
.....................................................................................
ΜΑΡΕΓΚΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
6 ασπράδια
300g γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
ΚΡΕΜΑ
1.Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουερ.
2.Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΑΝΤΙΓΥ
1.Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μίγμα μας.
ΜΑΡΕΓΚΑ
1.Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
2.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα με τη σαντιγύ συμπληρώντας παράλληλα και τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει με έναν πλάστη. Τέλος συμπληρώνουμε (προαιρετικα)τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε σε μπωλ περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου