Είναι σχετικά εύκολο να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, εάν όμως είστε αποφασισμένος/-νη να εξαφανιστείτε από προσώπου γης και να διαγράψετε μια και καλή όλα όσα έχετε ανεβάσει στο Facebook θα πρέπει να κάνετε... γιόγκα επί 14 ημέρες.
Για να ξεκινήσετε την προσπάθεια διαγραφής του λογαριασμού σας θα πρέπει να υποβάλλετε το σχετικό αίτημα στο Facebook. Ωστόσο, ο λογαριασμός σας δεν θα διαγραφεί άμεσα, αλλά θα σας δοθεί μια... «περίοδος χάριτος» 14 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα θεωρήσει ότι το μετανιώσατε, εάν κατά οιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε αυτό διάστημα. Ξέρετε όμως με πόσους τρόπους...
... την χρησιμοποιείτε;
Login σε άλλες υπηρεσίες με τα στοιχεία σας στο Facebook
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι το Facebook Connect. Χάρη σε αυτό, χρησιμοποιείτε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες με το username και το password που έχετε δώσει στο Facebook, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να δημιουργήσετε εκεί νέο λογαριασμό. Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να κάνετε Digg, κάνοντας login στην υπηρεσία με τα στοιχεία εισόδου σας στο Facebook (με αυτόν τον τρόπο ό,τι βρίσκετε στο Web αναρτάται αυτόματα και στον Τοίχο σας στο Facebook, έτσι για να ενημερώνονται οι φίλοι σας για τα ενδιαφέροντα άρθρα που βρήκατε στο WWW).
Υπάρχουν όμως, πάμπολλες υπηρεσίες που δίνουν αυτή την ευκολία στους δυνητικούς χρήστες τους και θα πρέπει να θυμηθείτε σε ποιες από αυτές κάνατε κλικ στο Connect with Facebook. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα 50 σάιτ που έχουν τους περισσότερους χρήστες μέσω Facebook Connect. Επιπλέον, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό για να μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε Connect with Facebook (δηλαδή υποβολή στοιχείων από την αρχή, Sign up).
Είσοδος, κατά λάθος
Θα πρέπει να στερηθείτε όλες οι ευκολίες που υπάρχουν για να επιταχύνουν τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών που σας αρέσουν. Έτσι, θα ελαχιστοποιήσετε τον «κίνδυνο» να μπείτε στο λογαριασμό σας εάν καθαρίσετε την cache του browser που χρησιμοποιείτε και διαγράψετε τα cookies σας. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχτεί ενοχλητικό, αφού θα πρέπει να θυμηθείτε όλα τα username/password που χρησιμοποιείτε σε άλλες υπηρεσίες γιατί μάλλον ελάχιστοι είναι εκείνοι που ξέρουν πως να διαγράψουν επιλεκτικά cookies (μόνο από το facebook ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποίησαν το Connect with Facebook).
Like, Share with Facebook
Θα την πατήσετε επίσης, εάν σας έχει γίνει συνήθεια να μοιράζεστε περιεχόμενο ή να δηλώνετε τι σας αρέσει σε άλλους δικτυακούς τόπους κάνοντας κλικ στο Share with Facebook ή στο χαρακτηριστικό εικονίδιο «Μου αρέσει» (Like) του Facebook που χρησιμοποιούν πολλοί δικτυακοί τόποι. Επειδή δεν θέλουμε να σας πάρουμε στο λαιμό μας, μην μοιραστείτε άρθρα του tech.in.gr μέσω Facebook, γιατί θα σας ζητηθεί να κάνετε login στο λογαριασμό σας και θα βρεθείτε μόνο ένα κλικ μακριά από τον κίνδυνο, αφού θα δείτε τα στοιχεία σας έτοιμα συμπληρωμένα (δεδομένου ότι δεν έχετε κάνει εκκαθάριση και των φορμών από τον browser).
Ένας άλλος τρόπος να διαγράψετε τον λογαριασμό σας είναι να το ζητήσετε από την υπηρεσία μέσω e-mail στο privacy@facebook.com. Λογικά, σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε ότι η υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά σας και τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε login για να το επιβεβαιώσετε. Αν όμως το κάνετε νωρίτερα, τότε μάλλον θα θεωρηθεί ότι δεν είστε και τόσο αποφασισμένος, /-νη να εγκαταλείψετε τους «φίλους» σας...
In.gr Τεχνολογία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου