Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση από το blog "MELISSOCOSMOS"

"Σας ενημερώνουμε ότι, την Δευτέρα 2 Αυγούστου 34 Site και Blog με μελισσοκομική θεματολογία, κάνουν ανάρτηση με ένα κοινό σύνθημα.

Οι μελισσοκόμοι λένε ΟΧΙ στα παράνομα ραντίσματα

Διαμαρτυρόμαστε για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, και τον αποδεκατισμό των μελισσοσμηνών μας από τα παράνομα ραντίσματα.

Τα ονομάζουμε παράνομα, γιατί ποτέ και από κανέναν δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες που προβλέπει το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και...
... Τροφίμων για τα ραντίσματα.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί αυτά ΠΟΤΕ δεν έγιναν πριν η μετά τις κύριες ανθοφορίες, και ΠΟΤΕ δεν έγιναν μετά την δύση του ηλίου όπως προβλέπει το υπουργείο.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί αν κι όλα τα παραπάνω δεν έγιναν ΠΟΤΕ εν τούτης και ΠΟΤΕ κανείς δεν τιμωρήθηκε γι αυτό.


Διαμαρτυρόμαστε για την εμβάπτιση των σπόρων σε νεονικοτινοειδή φάρμακα, που έχει σαν αποτέλεσμα οι ουσίες αυτές να μπαίνουν στους ιστούς των φυτών και να καταλήγουν και στο άνθος σκοτώνοντας τις μέλισσες και στους καρπούς των φρούτων καταλήγοντας στο πιάτο μας.

Σήμερα λεμέ STOP στους παράνομους ψεκασμούς, σήμερα ενημερώνουμε, σήμερα διαμαρτυρόμαστε, σήμερα αναρωτιόμαστε αν οι νόμοι στην Ελλάδα εκδίδονται για τα προσχήματα η αν εκδίδονται για να εφαρμόζονται, φτάνει πια η ασυδοσία και η ατιμωρησία, η ελληνική μελισσοκομική κοινότητα καταδικάζει τους παράνομους ψεκασμούς φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. . .

Τα Site και blog που παίρνουν μέρος στην κίνηση αυτή είναι τα έξης:

http://www.ellinikomeli.gr/ - http://melistalagma.blogspot.com/ - http://trifiliakos-kampos.blogspot.com/ - http://melissokomikafyta.blogspot.com/ - http://fotis-beebee.blogspot.com/ - http://mygonimo.blogspot.com/ - http://george1961.blogspot.com/ - http://kkokinos.blogspot.com/ - http://epoptisf.blogspot.com/ - http://takkont-kalamata.blogspot.com/ - http://beequeenforever.blogspot.com/ - http://kritiniahoney.blogspot.com/ - http://kavalabees.blogspot.com/ - http://ixnilatis33.blogspot.com/ - http://mesologgibee.blogspot.com/ - http://bee-thoven.blogspot.com/ - http://beequeenforever.blogspot.com/ - http://astakosbee.blogspot.com/ - http://forismouratidis.blogspot.com/ - http://temporarybees.blogspot.com/ - http://apitales.blogspot.com/ - http://grypasbees.blogspot.com/ - http://meli-lithaion.blogspot.com/ - http://meli-tzoumerka.blogspot.com/ - http://kpapakostopoulos5.blogspot.com/ - http://bee-thoven.blogspot.com/ - http://meli-elikon.blogspot.com/ - http://melisakis.blogspot.com/ - http://honey-styx.blogspot.com/ - http://simvlos-bees.blogspot.com/ - http://www.meli-nioxori.gr/portal/news.php - http://melinioxori.blogspot.com/ - http://alichosbees.blogspot.com/ - http://melissocosmos.blogspot.com/

Η κίνηση μας αυτή πείρε ήδη μεγάλη δημοσιότητα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά Site της χώρας, ενώ εκφράστηκε ήδη ενδιαφέρον και από Site του εξωτερικού.

Με την παρούσα ανακοίνωση κάνουμε γνωστό σε όλους την κίνηση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ας σταματήσουν να σκοτώνουν τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ ας σταματήσουν να σκοτώνουν τη ΦΥΣΗ"

http://melissocosmos.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: