Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η σαρδελοποίηση του προαστιακού!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Είναι πραγματικά τρομακτικά γελοίο αυτό που συμβαίνει στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό του σιδηρόδρομο. Να έχει μεγάλη και αυξημένη ζήτηση του επιβατικού κοινού και αυτοί να τους γυρίζουν την πλάτη και να αδιαφορούν προκλητικά για την εξυπηρέτηση τους.

Είχαμε λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα πάρα πολλές καταγγελίες συμπολιτών μας για τον τρόπο εξυπηρέτησής τους από τον προαστιακό. Στα περισσότερα δρομολόγια της ημέρας είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν και να έρχονται όρθιοι στην Αθήνα. Ορισμένες μάλιστα μέρες να είναι πραγματικά σαρδελοποιημένοι μέσα στα βαγόνια.
Ζήσαμε και οι ίδιοι εμείς την...
...συγκεκριμένη κατάσταση την περασμένη Παρασκευή ερχόμενοι από Αθήνα με το μεσημεριανό δρομολόγιο στις 13.05′ . Στοιβαγμένοι κυριολεκτικά σαν τις σαρδέλες μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα. Από την μεγάλη πολυκοσμία δεν μπορούσες καν να ανασάνεις μέσα στο βαγόνι. Κανένας αρμόδιος ελεγκτής του οργανισμού να ελέγξει για την επιβίβαση και την ασφάλεια των επιβατών. Δεν ξέρουμε πόσο νόμιμο είναι σε ένα βαγόνι να είναι πιο πολλοί οι όρθιοι από τους καθήμενους. Να έχουν καταληφθεί οι θέσεις των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και των ηλικιωμένων που καρτερικά στεκόντουσαν επί μία ώρα όρθιοι.
Να μην μπορεί κάποιος να προχωρήσει ούτε βήμα στον φρακαρισμένο διάδρομο και να φτάσει μέχρι την μοναδική τουαλέτα που βρισκόταν στο βάθος του διαδρόμου όπου και εκεί μπροστά βρισκόντουσαν στριμωγμένοι όρθιοι επιβάτες.
Μήπως θα 
καταλήξουμε έτσι ;
Μήπως θα καταλήξουμε έτσι ;
Σε ένα καινούργιο μέσο όπως ο προαστιακός που ο κόσμος το αγκάλιασε και μέσα σε δύο χρόνια παρουσιάζει αύξηση 35% !
Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης και όλου του κόσμου ο αντίστοιχος ΟΣΕ θα φρόντιζε να εκσυγχρονίσει ακόμα περισσότερο το μέσον αυτό και να βάλει πιο τακτικά δρομολόγια. Αλλά τι να περιμένεις από μια Διοίκηση που μία πενταετία και πλέον τώρα (δεν έχει αλλάξει με την νέα Κυβέρνηση!!) τα μόνα της αναπτυξιακά έργα είναι τα συνέδρια σε πολυτελέστατα SΡΑ και οι υπέρογκες αμοιβές των στελεχών της αλλά και των υπαλλήλων της.
Σκεφθείτε ότι το 2003 ο ΟΣΕ είχε έσοδα 67 εκατ. Ευρώ και μισθοδοσία 260 εκατ. Ευρώ και το 2009 με λιγότερο προσωπικό κατά 2.500 άτομα και με αύξηση στην επιβατική κίνηση 35% έχει έσοδα 62 εκατ.ευρώ και μισθοδοσία 430 εκατ. Ευρώ!!
Τι περιμένεις βέβαια από έναν οργανισμό που ο βασικός μισθός ενός διοικητικού ή τεχνικού υπαλλήλου είναι 2.918 ευρώ και μαζί με τα διάφορα μπόνους παίρνει τελικό μισθό 11.496 ευρώ !
Μήπως οι τέσσερις βουλευτές μας σκέπτονται να κάνουν κάποια ερώτηση-διαμαρτυρία για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας από τον αμαρτωλό και υπερχρεωμένο οργανισμό με περισσότερα των 9 δις ευρώ; Ειδικότερα ο κ.Κόλλιας που πηγαινοέρχεται σχεδόν καθημερινά με τον προαστιακό και ζει από κοντά το χάλι που προαναφέραμε!Μην τα ρίξει όμως όλα και πάλι στην σημερινή κυβέρνηση (έχει βεβαίως και αυτή τις ευθύνες που τις αναλογούν)γιατί και επί δικής του κυβέρνησης έγινε μεγάλο πάρτι των γαλάζιων στελεχών που παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους.
Μήπως εν τέλει προκειμένου να πληρώνουμε όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες και τα golden boys θα ήταν προτιμότερο ο προαστιακός να μεταβιβασθεί σε κάποια σοβαρή ιδιωτική εταιρία; Λέμε μήπως! Και αν δεν φιλοτιμηθεί κάποιος από τους δικούς μας βουλευτές θα παρακαλούσαμε κάποιον-οποιονδήποτε-από τους 300 να φέρει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή. Πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο.
Δείτε το μικρό αλλά αποκαλυπτικό βίντεο που τραβήξαμε μέσα στο βαγόνι του προαστιακού την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι.


sfedona.gr

3 σχόλια:

joan είπε...

Ti travame kai emeis pou erxomaste apo megara???

Ανώνυμος είπε...

Απο Μέγαρα έ? Πραγματικά πολύ δύσκολο!

Ανώνυμος είπε...

fainetai den 8a xete bei se lewforeio