Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Άξιος ο μισθός σας τρομοκράτες

Ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στην bloggόσφαιρα  είναι νεκρός

Αυτό κι αν ήταν είδηση. Ο Σωκράτης Γκιόλιας βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια των δολοφόνων τρομοκρατών και όχι από τους μαφιόζους που μέχρι πριν από λίγες ώρες πίστευε όλη η Ελλάδα. Από το πρωί τα «ούζι» έδειχναν το δρόμο, αλλά κανένας σοβαρός δημοσιογράφος και πολίτης δεν ήθελε, και δεν μπορούσε, να πιστέψει ότι το χτύπημα ήταν τρομοκρατικό.
Κι όμως! Οι τρομοκράτες βρήκαν στο πρόσωπο του Σωκράτη Γκιόλια το εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο στο χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης. Στο Σωκράτη ανακαλύψανε τη διαπλοκή και τα συμφέροντα. Στο Σωκράτη ανακαλύψανε τα πλούτη και τη ματαιοδοξία. Στο Σωκράτη ανακαλύψανε τον τραμπουκισμό και την ελεγχόμενη δημοσιογραφία και πληροφόρηση. Στο Σωκράτη ανακαλύψαμε τον τύραννο...
...εργοδότη και δημοσιογράφο. Α ρε Σωκράτη Γκιόλια, ήσουν όλα αυτά κι εμείς δεν το βλέπαμε; Το είδαν όμως οι τρομοκράτες, όπως όλα δείχνουν, της Σέχτας.
Ένα λεπτό όμως ρε μάγκες. Ο Σωκράτης ήταν αυτό που λέμε ο προβεβλημένος και πλούσιος δημοσιογράφος του κατεστημένου; Δεν ήταν ένα φτωχόπαιδο που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα και πάλεψε για 17 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να καταφέρει ό,τι κατάφερε σε αυτό το βρωμερό και τρισάθλιο επάγγελμα; Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν που δημιούργησε το trotiko, έναν πυλώνα ελεύθερης έκφρασης και άποψης που ήταν έξω από τα τεράστια και παραδοσιακά συμφέροντα; Οι ελεύθεροι bloggers, τα ανεξάρτητα δίκτυα ενημέρωσης, ακόμη και αυτά που ανήκουν στον αναρχικό χώρο, δεν υποστήριζαν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν πηγές ενημέρωσης και ελευθερίας σε διαφορετικές απόψεις; Σε όλους τους χώρους της πολιτικής και ιδιαίτερα στο χώρο της Αριστεράς δεν παλεύει ο κόσμος να απεγκλωβιστεί από τα γνωστά και κατευθυνόμενα παραδοσιακά και καθεστωτικά Μέσα Ενημέρωσης;
Τι πετύχατε με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια; Απλά να σιγήσει μια ελεύθερη φωνή στο διαδίκτυο. Είναι δυνατόν με όσους διαφωνούμε να τους εκτελούμε με τέτοιο άνανδρο τρόπο; Κι εγώ σας λέω ότι ναι, ο Σωκράτης έπαιζε παιχνίδια. Τι σημασία έχει, ο τρόπος δημοσιογράφος ήταν ή ο τελευταίος; Το troktiko και το sarotiko επηρεάζουν την κοινή γνώμη ή οι διαμορφωτές της λαϊκής συνείδησης μέσα από τα τηλεπαράθυρα των 8; Τα blogs φταίνε για την κατρακύλα της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης ή οι οσφυοκάμπτες δημοσιογράφοι και εκδότες που ξεπουλιούνται για το χρήμα και τη δόξα; Το λάθος σας στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι τεράστιο. Δεν αγγίζει μόνο την πολιτική κατεύθυνση της Σέχτας, αλλά και την ηθική του ένοπλου επαναστατικού αγώνα που διεκδικείτε την πατρότητά του στην Ελλάδα.
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: