Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Χαρά Νικοπούλου: ''Ήμουν και παραμένω δασκάλα, αφήστε με ήσυχη''

Βάζει τέλος στην πρόταση του ΛΑΟΣ για υποψηφιότητά της στις εκλογές για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και απαντά με νόημα «πέθανα στις 19 Ιουνίου 2010»
Ένας ιδιότυπος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε μετά από την φημολογία ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προτείνει την δασκάλα του Δερείου Χαρά Νικοπούλου, για υποψήφια επικεφαλής ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Μάλιστα ο Γιάννης Κουριανίδης που είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, επιβεβαιώνει ότι η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου του έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, μέσα από το οποίο όπως λέει, αποκαλύπτεται, ότι δεν επιθυμεί επ’ ουδενί την εμπλοκή της στην πολιτική. Το μήνυμα αυτό έλεγε τα εξής: «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ... ΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
...ΔΕ ΘΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ! ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ... ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010..."

Η Χαρά που έχει ζήσει τόσες ίντριγκες, που στοχοποιήθηκε από τους γνωστούς κύκλους του Τουρκικού προξενείου, που πολεμήθηκε αγρίως, κακοποιήθηκε αλλά άντεξε καταφέρνοντας με την μεγάλη καρδιά και αγκαλιά της να ξεχωρίσει σαν δασκάλα στην προτίμηση των μαθητών της που βουρκωμένοι την αποχαιρετούσαν πριν δυο μήνες στην λήξη της σχολικής χρονιάς γυρνά σελίδα, αλλά δεν πολιτεύεται σε καμιά περίπτωση όπως λέει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε επιστολή του ο αδελφός της Χαράς Νικοπούλου, Ευτύχιος, για την έντονη φημολογία της πρότασης του ΛΑΟΣ τονίζει τα εξής: «Για ακόμη μία φορά και σε όσους δεν σκοπεύουν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι η Χαρά Νικοπούλου δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά μία ΔΑΣΚΑΛΑ, που τόσα χρόνια έχει αφιερωθεί στους μικρούς μαθητές της και ΜΟΝΟΝ και στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΑΠΑΝΤΑ και διακηρύσσει για πολλοστή φορά και σε όλους τους τόνους ότι η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ είναι ΔΑΣΚΑΛΑ, είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και το μοναδικό ενδιαφέρον της και μέλημά της είναι να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της την Ελλάδα και όσα προστάζει το Σύνταγμα και οι κείμενοι Νόμοι, όπου και εάν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, έξω από κομματικά ενδύματα, μακριά από την πολιτική. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το βρώμικο μανδύα της πολιτικής και αυτό να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι επιχειρούν να την εμπλέξουν εν αγνοία της και να χρησιμοποιήσουν τη φήμη της και το όνομά της σε μικροπολιτικά βρώμικα παιχνίδια. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΔΑΣΚΑΛΑ διδάσκοντας στα ελληνόπουλα την Ελλάδα όπου κι εάν βρίσκεται. Τίποτα περισσότερο. ΔΑΣΚΑΛΑ μόνον, Ελληνίδα εκπαιδευτικός, επιτελώντας λειτούργημα ανώτερο από τα βρώμικα και θολά νερά της πολιτικής και των φερεφώνων της. Και τούτο το γνωρίζουν καλά οι πάντες και γι' αυτό το λόγο ΟΥΔΕΙΣ , επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΙΣ μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να ενοχλήσει ή να επικοινωνήσει με οιονδήποτε τρόπο με τη Χαρά Νικοπούλου διότι η πόρτα είναι επτασφράγιστα ΚΛΕΙΣΤΗ, είναι ερμητικά κλειδαμπαρωμένη όσο και εάν επιθυμείτε να την ανοίξετε για να σπιλώσετε το έργο της Δασκάλας. Δασκάλα, λοιπόν ήταν, δασκάλα είναι και δασκάλα θα εξακολουθεί να είναι για πάντα».

Ξεκάθαρα πράγματα σε όσους θα ήθελαν να καπηλευτούν το όνομά της την αγωνιστικότητά της όταν η ίδια το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά, να μάθει ελληνικά στα πομακόπουλα του Δερείου να δώσει μια άλλη προοπτική μέσα από την γνώση στην ζωή τους. Κάποιοι κύκλοι είναι φανερό ότι θέλουν να προσεταιριστούν την επωνυμία αλλά και την λεβέντικη στάση της αγέρωχης δασκάλας, που η ίδια και όλοι εμείς που την ζήσαμε γνωρίζουμε το τι πέρασε στα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού της βίου στην προσπάθειά της απλά να κάνει το καθήκον της. Τώρα η προσπάθεια να εμπλακεί το όνομά της με την πολιτική και μάλιστα δίχως την συναίνεσή της δείχνει τον ολισθηρό δρόμο κάποιων που όμως η απάντηση από μόνη της ξεκαθαρίζει πρακτικές που πολύ εύστοχα θα ήθελαν κάποιοι να της χρεώσουν. Η Χαρά είναι το σύμβολο μια προσπάθειας τη νέας γενιάς των επιστημόνων κι εκπαιδευτικών ταγμένων στο καθήκον τους με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης τους. Δεν ήταν όργανο κανενός κύκλου, κόμματος, ή σχηματισμού ασχέτως αν κάποιοι θέλησαν να κολλήσουν δίπλα της και να αντλήσουν επωνυμία ή και να στρέψουν τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους. Η Χαρά δεν θα τους κάνει την χάρη για τίποτα περισσότερο από αυτό που είχε τάξει ως σκοπό της προσπάθειάς της να γίνει μια καλή εκπαιδευτικός με αποτελεσματική γνώση στους μαθητές της.
Το κατάφερε, το μαρτυρούν οι διακρίσεις της, οι έπαινοι για τις μαθητικές εφημερίδες των παιδιών της , η πορεία της.

Μελαχροινή Μαρτίδου
πηγή: εφημερίδα ''ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: