Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αστέρες που βγαίνουν "στο δρόμο"

Το διάσημο ποιητικό βιβλίο του μπίτνικ συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, «Στο δρόμο» περιμένει πολύ καιρό να πάρει σειρά για μια κινηματογραφική μεταφορά, ενώ το πρότζεκτ αποτέλεσε όνειρο σκηνοθετών όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο Γκας Βαν Σαντ.

Τελικά ο βραζιλιάνικης καταγωγής Βάλτερ Σάλες (Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας) θα είναι αυτός που θα μεταφέρει στο πανί, την ιστορία που άσκησε τεράστια επίδραση στην κινηματογραφική κουλτούρα των road movies και κοντά στους ήδη σίγουρους του καστ Κρίστεν Στιούαρτ (ως Μαριλού) και Γκάρετ Χέντλαντ (ως Ντιν), Κίρστεν Ντανστ (ως Καμίλ)και Σαμ Ρίλεϊ (ως Σαλ) προστίθενται τώρα οι Βίγκο Μόρτενσεν και Έιμι Άνταμς ως Old Bull Λι και Τζέιν αντίστοιχα (- όσοι γνωρίζουν το βιβλίο κάνουν αμέσως παραπομπή...
... στους χαρακτήρες του ζευγαριού.

Στο βιβλίο ο Γαλλοκαναδός Κέρουακ περιγράφει τις περιπέτειες δυο φίλων που διασχίζουν με το αυτοκίνητο την «άλλη Αμερική», τις ατέλειωτες πεδιάδες και τα βουνά, περνώντας από υπνωτισμένες επαρχίες και στάσιμα τοπία. Δεν αναζητούν τίποτα. Δεν έχουν προορισμό και στόχο. Απλώς ζουν. Έξω από το σύστημα που επιβάλλει τη φιλοδοξία, την επιτυχία και τη ζωή μέσα σε συμβάσεις και πρωτόκολλα. Το αυτοκίνητο, από σύμβολο status και προϊόν ασφαλώς αυτής της υλιστικής κοινωνίας που ο συγγραφέας απεχθάνεται, μετατρέπεται σε όχημα ελευθερίας, προέκταση του ονείρου για έξοδο στον «ανοιχτό» κόσμο.

Ο Σάλες και ο σταθερός συνεργάτης του Χοσέ Ριβέρα έφεραν το σενάριο στην τελική του μορφή, αλλά και προσέλκυσαν όπως φαίνεται στο καστ πρωτοκλασάτα ονόματα στο βαθμό που ο Κόπολα μπορεί πλέον να ελπίζει ότι το όνειρό του περπατήσει κινηματογραφικά στο δρόμο που περιέγραψε στις σελίδες του ο Κέρουακ μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.

Α.Ν

http://entertainment.gr.msn.com/article.aspx?cp-documentid=154312897

Δεν υπάρχουν σχόλια: