Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Δύο χρυσά μετάλλια η Ελλάδα στο τζούντο!

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα τζούντο U20, που διεξήχθη στο Κίκινταν της Σερβίας, οι Ρομάν Μουστόπουλος και Σοφία Τσολάνη ήταν από ελληνικής πλευράς οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στον τελικό των -73 κιλών επικράτησε του Σέρβου Ντούσαν Μάρκοβιτς και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, όπως και η τζουντόκα του ΑΟ Ιλίου, μετά τη νίκη επί της Γιοβάνκα Γκουσακόσκα από την ΠΓΔΜ στον τελικό της κατηγορίας των -57 κιλών.


Από εκεί και πέρα...
...ο Γιώργος Αζωίδης (Τζούντο Χαλκιδικής) ήταν δεύτερος στα -66 κιλά, όπως και ο Γρηγόρης Βοτίκας (Budo Club Θεσσαλονίκης) στα -90 κιλά. Ο Αζωίδης στον τελικό ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Μάνταλιν Μπομπέιτσα (στον ημιτελικό νίκησε τον Βούλγαρο Τέοντορ Γκεοργκίεφ), ενώ ο Βοτίκας σε τέσσερις αγώνες (pool) είχε τρεις νίκες (ηττήθηκε μόνο από τον Σέρβο Μίλος Βουκίσεβιτς).

Στην τρίτη θέση των -81 και -100 κιλά αντίστοιχα βρέθηκαν οι τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, Παύλος Γκαρακλόβ και Νίκος Αμβροσιάδης, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Λίλικιν (Sakura Κατερίνης) ήταν 5ος στα -60 κιλά.

Στη γενική κατάταξη των αγοριών, η Ελλάδα με ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια βρέθηκε στην 3η θέση με 13 βαθμούς (όσους και η δεύτερη Ρουμανία που είχε δύο χρυσά και τρία χάλκινα). Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 4η πίσω από Σερβία, Ρουμανία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

postgame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: