Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…» Σίγουρα σε όλους μας θυμίζει κάτι αυτή η φράση. Κλασσικό παιχνίδι παρέας, ικανό να κρατήσει ολόκληρη τη νύχτα, όσο ο «δολοφόνος» διαλέγει τα θύματά του και η ομήγυρη προσπαθεί να τον ανακαλύψει.

Τα διάφορα παιχνίδια......είναι το κερασάκι στην τούρτα των κάθε λογής συναντήσεων σε σπίτια –οι οποίες, όσο ο καιρός ψυχραίνει και η ανάγκη για περιορισμό των εξόδων μεγαλώνει, «παίζουν» πολύ!

Τι είδους παιχνίδια όμως; Υπάρχουν πάντα τα επιτραπέζια και τα παιχνίδια με κάρτες (με τα οποία θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο –υπόσχεση!), κι έπειτα αυτά με τα οποία ξεκινήσαμε: τα λεγόμενα παιχνίδια της παρέας, που στην πλειοψηφία τους δε χρειάζονται τίποτα παραπάνω από καλή διάθεση για να τα ξεκινήσετε.

Η ποικιλία είναι πραγματικά τεράστια, γι’ αυτό και θα επανέρθουμε με ακόμα περισσότερες προτάσεις. Προς το παρόν, δείτε τρία από τα δικά μας αγαπημένα!
 

·         Παντομίμα
Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και, εναλλάξ, ένας παίκτης από κάθε μια προσπαθεί να αναπαραστήσει στην ομάδα του τον τίτλο ταινίας (ή βιβλίου, ή σειράς, ή… ο, τι βάλει ο νους σας!) που του έχουν αναθέσει οι αντίπαλοι, μέσα στα συμφωνημένα χρονικά πλαίσια.
 
·         Όνομα, Ζώο... Οικοσυσκευή;!
Το κλασσικό «Όνομα-Ζώο-Πράγμα» που παίζαμε στο δημοτικό… παραλλαγμένο! Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, παίζεται και σε ομάδες. Αντικαταστήστε κατά βούληση τις κατηγορίες με δικές σας, διαλέξτε ένα γράμμα του αλφαβήτου και μετά προσπαθήστε να βρείτε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε! Οι τολμηροί μπορούν να χαρίζουν και επιπλέον πόντους στην πιο παράξενη απάντηση –και πιστέψτε με, θα δείτε πολλές!
 
·         Αν ήταν...
Κάθε παίκτης διαλέγει να περιγράψει έναν από τους παρευρισκόμενους, και οι υπόλοιποι του κάνουν μια ερώτηση ο καθένας, με τη σειρά. Αποφασίζετε απ’ την αρχή πόσους γύρους θα παίξετε, και στο τέλος όλοι πρέπει να μαντέψουν για ποιον μιλούσε. Όσοι το βρουν, παίρνουν πόντο. Απλό; Όχι και τόσο όταν οι ερωτήσεις πρέπει να είναι της μορφής «Αν ήταν κάτι, τι θα ήταν;» Όπου κάτι ίσον… κυριολεκτικά οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε!
 
elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: