Σκηνές φρίκης έζησε μια ολόκληρη οικογένεια στη Λούτσα, όταν η απόλαυση της σοκολάτας, που μόλις είχε αγοράσει η θεία για τα τρία ανηψάκια της από το σούπερ μάρκετ, εξελίχθηκε σε ...θρίλερ.
Η φωνή του 6χρονου Γιάννη, του μεγαλύτερου από τα τρία αδέλφια, σκόρπισε τον πανικό. Δεν είχε προλάβει να......δαγκώσει το κομμάτι που του αναλογούσε από τη μεγάλη σοκολάτα, όταν διαπίστωσε ότι κάτι κουνιόταν.
Η φωνή του 6χρονου Γιάννη, του μεγαλύτερου από τα τρία αδέλφια, σκόρπισε τον πανικό. Δεν είχε προλάβει να......δαγκώσει το κομμάτι που του αναλογούσε από τη μεγάλη σοκολάτα, όταν διαπίστωσε ότι κάτι κουνιόταν.
Στη θέα του ζωντανού σκουληκιού, ο μικρός πάγωσε. Οι θείοι του, οι γονείς του και τα αδέλφια του, που είχαν ήδη φάει από την ίδια σοκολάτα, τρομοκρατήθηκαν. Τα παιδιά, επηρεασμένα από τις αντιδράσεις των μεγάλων, δεν άργησαν να παραπονεθούν για ενοχλήσεις στην κοιλιά και έτσι, όλη η οικογένεια έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, για τον φόβο τροφικής δηλητηρίασης.
Το περιστατικό ευτυχώς δεν είχε άλλες συνέπειες, ωστόσο ο ΕΦΕΤ, όπου απευθύνθηκαν οι αγανακτισμένοι καταναλωτές επιβεβαίωσε τις καταγγελίες τους. Η εισαγόμενη σοκολάτα κρίθηκε ασφαλώς ακατάλληλη προς βρώση, καθώς στο κομμάτι του Γιάννη βρέθηκε πράγματι "έρπων σκώληκας, χρώματος υπόλευκου και μεγέθους ενός εκατοστού".
Η υπόθεση έφτασε φυσικά στη Δικαιοσύνη, από όπου ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη για παράβαση αγορανομικής διάταξης σε βάρος του νομίμου εκπροσώπου της σοκολατοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Η εν λόγω αγορανομική διάταξη αφορά στην υποχρέωση τήρησης των κανόνων υγιεινής κατά την παρασκευή, κατοχή και διάθεση αγαθών, προκειμένου να είναι κατάλληλα για βρώση και να μην κινδυνεύουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία των καταναλωτών.
Ο εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση πέντε μηνών, αν και προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη σοκολάτα δεν παράγεται εδώ, αλλά εισάγεται από τη Γαλλία και συνεπώς η ελληνική εταιρεία δεν φέρει ευθύνη. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι, αντιθέτως, ως εισαγωγέας της σοκολάτας η ελληνική εταιρεία, φέρει ευθύνη για την προώθηση στην αγορά ενός ελαττωματικού προϊόντος.
Εκτός της ποινικής ευθύνης, ο Άρειος Πάγος, με την υπ'αριθμ. 1264/2010 απόφασή του, οκτώ χρόνια μετά το περιστατικό, έκρινε ότι η εταιρεία έχει υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης ύψους 3.000 ευρώ λόγω της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε στη θεία και τον ανηψιό από την κατανάλωση της σκουληκιασμένης σοκολάτας.
Γεια σου ρε Ελλαδάρα ....8 χρόνια χρειάστηκαν οι δικαστές,για να βγάλουν μια ψωροαπόφαση για 3000 κωλοευρώ.Σίγουρα πιο πολλά θα πλήρωσαν σε μετακινήσεις και στο να χάνουν μεροκάματα οι άνθρωποι,για να είναι παρών στις αναβολές της δίκης και στην εκδίκαση της έφεσης...
eglimatikotita.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου