Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επεσε πάνω στο νησί!

Πάνω στα βράχια έπεσε χθες τα ξημερώματα το οχηματαγωγό πλοίο «COLOSSUS», με σημαία Μάλτας, στη Βασιλική Λευκάδας, με αποτέλεσμα οι έντεκα οδηγοί αυτοκινήτων που επέβαιναν σ' αυτό και το 20μελές πλήρωμα να ζήσουν στιγμές αγωνίας.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5.00 τα ξημερώματα, όταν προσάραξε το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), το οποίο είχε αποπλεύσει στις 8 το βράδυ από την Κόρινθο, με προορισμό την Αγκόνα της Ιταλίας, με 58 φορτηγά...
...αυτοκίνητα και 11 οδηγούς.
Στην περιοχή έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το αλιευτικό «Νικόλαος», με προσωπικό της τοπικής λιμενικής αρχής.
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την προσάραξη το πλοίο υπέστη ρήγμα από την πλώρη προς την πρύμνη σε δύο στεγανά, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε και θαλάσσια ρύπανση. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε σημειωθεί εισροή υδάτων, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης του πλοίου.
Οι έντεκα οδηγοί αποβιβάστηκαν με σωστική λέμβο στο λιμένα της Βασιλικής Λευκάδας και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης. Στην περιοχή θα έφτανε χθες το βράδυ ρυμουλκό για να προσπαθήσει να αποκολλήσει το πλοίο από τα βράχια, όπως επίσης αντιρυπαντικό πλοίο και δύτες για να διαπιστώσουν την έκταση των ρηγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: