Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η «Electronic Arts» κλείνει συμφωνία 5 χρόνων με το «Facebook»

Η «Electronic Arts» και το «Facebook» για ακόμη μια φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους σχετικά με το «online gaming», και μάλιστα, για μια ολόκληρη πενταετία.
.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της EA, «Η εταιρεία θα αναπτύξει απλοποιημένα και πιο προσβάσιμα παιχνίδια για αυτούς που θέλουν να παίζουν και να αγοράζουν εικονικά αγαθά στο Facebook».

Θα δημιουργεί, συνεπώς...
...παιχνίδια χαμηλών τεχνικών προδιαγραφών, τα οποία θα εντάσσονται στην πλατφόρμα του Facebook με τη μορφή εφαρμογών που εγκαθίστανται από όσους χρήστες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά και φυσικά όχι απλώς και μόνο προς χάριν του μάρκετινγνκ, αφού οι παίκτες θα «αγοράζουν», αλλά και προς χάριν μεγάλων χρηματικών επενδύσεων που σκοπεύει να αποκτήσει.

 Η πρώτη συνεργασία των δύο εταιριών σημειώθηκε εδώ και αρκετούς μήνες με το FIFA Superstars , ενώ πριν από ένα περίπου χρόνο, η EA εξαγόρασε την εταιρεία Playfish, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τα games που ανέπτυσσε για το Facebook. Την προηγούμενη εβδομάδα, παρεμπιπτόντως, , η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά της «Chillingo», γνωστή για το «Angry Birds» που κάνει θραύση στα «smartphones».

Η τεχνογνωσία, λοιπόν, υπάρχει και η σύσφιξη των σχέσεων με το Facebook φαίνεται απολύτως λογική, ενώ, όπως όλα δείχνουν ότι η EA είναι αποφασισμένη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέρα από το παραδοσιακό gaming σε Windows και κονσόλες.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: